Brunopress Beeld EM-Press/Patrick van Emst
BrunopressBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Miljuschka reageert op kritiek Obese: “Begrijp het juist als geen ander”

Nadat bekend werd gemaakt dat Miljuschka Witzenhausen (35) het nieuwe seizoen van Obsese gaat presenteren, klonk er de nodige kritiek. Sommige mensen vinden het programma niet bij haar passen, omdat de presentatrice juist een voorstander is het van het omarmen en accepteren van je lichaam. Miljuschka heeft daarom in haar Instagram Stories haar keuze nog eens toegelicht.

Miljuschka

Andere opzet

Volgens Miljuschka past het programma júist heel goed bij haar. De opzet is namelijk een stuk anders dan hoe het voorheen was. Zo draait het programma nog steeds om mensen met overgewicht die willen afvallen, maar er wordt niet alleen maar gehamerd op het verliezen van kilo’s. “In de nieuwe opzet ligt de nadruk veel meer op de lange termijn en het veranderen van je lifestyle,” zo legt Peter van der Vorst, directeur Content RTL Nederland, uit. “Dus hoe word je gezond én gelukkig? Naast het mentale en sportieve deel, wordt er ook veel aandacht besteed aan voeding en gezond eten.”

“Ik ben niet voor de ideale maat”

Op Instagram schrijft Miljuschka dat ze zich juist heel goed kan verplaatsen in de mensen die meedoen aan het programma. “Ik denk dat ik heel goed kan begrijpen hoe het is als je de hele dag verleid wordt aan alle kanten door eten en dat het soms ook echt een berg is die je moet beklimmen als je gewicht kwijt wil. Ik zeg niet dat mensen kilo’s kwijt móéten, want ik krijg ook weer allemaal berichten van mensen die zeggen: hoe kun je dit nu allemaal zeggen als je ook voor eerlijke foto’s staat? Ik ben niet voor de ideale maat, maar ik vind dat als je niet lekker in je vel zit… daar gaat zoveel emoties bij gepaard, want eten kan heel vaak een troost zijn, dan moet je daar hulp bij kunnen vinden. En dat is wat ik hoop te doen bij Obese.”

Geen kandidaten met ernstig overgewicht

Eén van de grootste veranderingen is dat er ook geen kandidaten meer mee zullen doen die echt ernstig overgewicht hebben. “Omdat de kans op blijvend succes bij hen klein is gebleken. Met deze nieuwe opzet denken we dat het programma veel beter past bij deze tijd en hopelijk nog jaren meekan,” aldus Peter.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL Nieuws

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden