null Beeld

Minderheden varen mee met Gay Pride

VrouwOnline.nl

Voorvechters van homorechten uit de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaans gemeenschap varen tijdens de Gay Pride mee op de kabinetsboot. Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) wil hiermee laten zien dat het ook voor minderheden okee is om homo, lesbi, biseksueel of transgender te zijn.

Voorvechters van homorechten uit de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap varen tijdens de Gay Pride mee op de kabinetsboot. Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) wil hiermee laten zien dat het ook voor minderheden oké is om homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender te zijn.

Dat meldde het ministerie maandag. Volgens onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau ligt homoseksualiteit bij sommige minderheden nog erg gevoelig. Zo vindt minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het goed dat homoseksuelen met elkaar kunnen trouwen. Driekwart zou het een probleem vinden als hun kind homoseksueel of lesbisch zou zijn.

De parade van boten in de Amsterdamse grachten is op zaterdag 3 augustus.

Bron: ANP

Eerder verschenen op VrouwOnline

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden