null Beeld

Minestronesoep

Voor- of hoofdgerecht voor 4-6 personen

  • 1½ liter groentebouillon
  • 2 aardappelen, geschild, in stukjes
  • 1 blik tomaatblokjes met vocht à 4 dl
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • 400 g dunne sperziebonen, in reepjes
  • 150 g kleine pasta (orichetti)
  • 250 g (dubbel)gedopte tuinbonen (vers of diepvries)
  • 1 kleine courgette, in reepjes
  • zout, peper
  • handvol kleine basilicumblaadjes
  • 75 g Parmezaanse kaas, geschaafd

Bereidingswijze voor minestronesoep:

  1. Breng de bouillon aan de kook, voeg aardappelen, tomaten, laurier en tijm toe en kook dit circa 25 min.
  2. Voeg sperziebonen en pasta toe en kook de soep tot de pasta bijna beetgaar is.
  3. Voeg dan tuinbonen en courgettes toe en zout en peper naar smaak.
  4. Verwarm de soep nog even en bestrooi met basilicumblaadjes en kaas.

Bereidingstijd: circa 35 min. Circa 330 kcal p.p.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden