null Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Beeld EM-Press/Patrick van Emst

Minister Hugo de Jonge smult van gebaar voor ‘hamsteren’ tijdens persconferentie

Tijdens de persconferentie dinsdagavond vertelden premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge hoe de zaken ervoor staan rondom het coronavirus. Er viel echter één ding op bij de kijker, en dat was de reactie van de minister op de gebarentolk.

Online redactie LibelleEM-Press/Patrick van Emst

Premier Rutte liet weten dat de maatregelen die eerst van kracht waren tot 6 april, nu verlengd zijn tot 28 april. Dat betekent dat de horeca in ieder geval tot die tijd gesloten blijft. De scholen blijven dicht tot na de meivakantie.

Hamsteren

Iedere persconferentie wordt gehouden mét gebarentolk, zodat ook doven en slechthorenden het nieuws direct kunnen volgen. Het gebaar voor het woord 'hamsteren' ging eerder al viral, gezien het er grappig uitziet. Kennelijk had minister Hugo de Jonge dit niet gemist, want tijdens de persconferentie hield hij de gebarentolk goed in de gaten toen hij het woord 'hamsteren' gebruikte.

Lachen

Toen hij het woord uitsprak keek de minster van Volksgezondheid, Welzijn en Sport niet langer de zaal in, maar wierp hij een blik over zijn schouder om het gebaar van tolk Irma Sluis te kunnen zien. Zij kon er gelukkig wel om lachen, ondanks de vele media-aandacht die ze al kreeg om het gebaar.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Lindanieuws. Beeld: Brunopress

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden