null Beeld

Ministers Asscher en Schippers waren bij Libelle Nieuwscafé

Afgelopen maandag waren minister Lodewijk Asscher en Edith Schippers te gast bij het Libelle Nieuwscafé. De bezoekers mochten vragen stellen én er was een muzikaal intermezzo van Ruben Hein.

Wieteke Nijkamp

In café Dudok in Den Haag werd onder andere gesproken over de Provinciale Statenverkiezing, de Nederlandse zorg en het terreurbeleid tegen IS.

Minister Schippers - Volksgezondheid, Welzijn en Sport

De vragen die vanuit het publiek werden gesteld, varieerden van de kwaliteit van de ziekenhuiskeuken tot de betaalbaarheid van de zorg. Want moet er bijvoorbeeld niet op het ziekenhuiseten worden bezuinigd in plaats van verplegend personeel te ontslaan? En waarom betalen we maandelijks eigenlijk zo veel voor onze zorg?

Minister Asscher - Sociale zaken en werkgelegenheid

Lodewijk Asscher werd gevraagd hoe het eigenlijk kan dat het stemmen voor de Eerste Kamer niet apart staat van de Provinciale Statenverkiezing. Indirect stem je namelijk ook voor de Eerste Kamer, dus is dat wel helemaal eerlijk?

Bekijk hier tweets van stemmende BN'ers.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden