null Beeld

Misosoep

Voor- of bijgerecht voor 4 personen

- 1 l dashi*

- 1-2 tl Japanse sojasaus

- 3 lente-uitjes, in dunne ringen

- 150 g tofu, in blokjes

- 2-3 el miso** (gefermenteerde sojabonenpasta)

Bereidingswijze

  • Verwarm de dashi en voeg er sojasaus, lente-ui en tofu aan toe.
  • Roer de miso erdoor en neem de pan van het vuur zodra de miso is opgelost en de bouillon kookt.

Bereiden: circa 15 min.

Circa 90 kcal p.p.

*Dashi

Breng 1 liter water met een stukje kombu (zeewier) van 15 cm aan de kook. Verwijder de kombu direct als de bouillon kookt en roer van het vuur af 30 g gedroogde bonitovlokken (geschaafde, gedroogde tonijn) door de bouillon. Laat dit circa 5 min. trekken. Zeef de bouillon.

** Miso

Er zijn verschillende soorten miso of sojabonenpasta verkrijgbaar. Dit gefermenteerd mengsel van sojabonen kan in kleur variëren van geel, oranjebruin tot diepbruin. Over het algemeen geldt: hoe lichter de kleur, hoe zachter de smaak. Miso is verkrijgbaar in toko’s en natuurvoedingswinkels.

Tekst en productie: Marlies Batelaan Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden