null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Moeder (55) bevalt van de baby van haar dochter (31) omdat zij onvruchtbaar is

Een ontzettend bijzonder verhaal over een 55-jarige moeder, die het kind van haar kind heeft gebaard. Inderdaad: ze is dus bevallen van haar eigen kleinkind.

Allemaal omdat haar 31-jarige dochter zelf onvruchtbaar is.

Zonder baarmoeder geboren

Dochter Tracey ontdekte op haar 16e dat ze nooit in staat zou zijn om een kind te krijgen, omdat ze zonder baarmoeder werd geboren. Toch verlangde ze jaren later samen met haar echtgenoot Adam enorm naar een gezin. Thuis praatten Tracey, Adam en haar ouders wel eens over draagmoederschap, maar Tracey was bang dat ze nooit iemand zou vinden die ze vertrouwde. De Britse wet geeft de surrogaat alle ouderlijke rechten vanaf de geboorte en dat voelde voor haar als een groot risico. Wat als de biologische moeder toch besloot het kind te houden?

Draagmoeder

"Toen herinnerde ik me het aanbod van mijn moeder", legt Tracey uit aan The Sun. Op het moment ze erachter kwam dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen, bood haar moeder al aan om ooit draagmoeder te worden. Aangezien ze toen nog geen kinderen wilde, wuifde ze dat idee gelijk weg. Later kwam ze hierop terug. "Ik vroeg haar of ze toen serieus was. Haar ogen lichtten op en ze zei: 'Natuurlijk was ik dat'."

Instinct

"Het moment dat Tracey ontdekte dat ze geen kinderen kon krijgen was verschrikkelijk. Mijn instinct was om mijn hulp aan te bieden", vertelt moeder Emma. "Ik zal altijd de vreugde in haar ogen herinneren toen ze hoorde dat ik zwanger was." Haar vader Robert (61) was ook positief en via een advocaat werd geregeld dat vanaf de geboorte alle ouderlijke rechten van Tracey en Adam waren.

Droom die uitkomt

"Uiteindelijk werden mijn eitje en Adam's sperma in mijn moeders baarmoeder geïmplanteerd", gaat Tracey verder. De baby was dus wel degelijk van Tracey en Adam. Alleen haar moeder zou hun dochtertje baren. En zo geschiedde dat Emma in januari haar eigen kleindochter Evie ter wereld bracht, als surrogaat voor haar eigen dochter. "Ik kan mijn moeder niet genoeg bedanken voor wat ze heeft gedaan", zegt Tracey. "Ik ging er vanuit dat ik nooit een eigen kind zou krijgen, dus om Evie in mijn armen te hebben is een droom die uitkomt."

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Sun. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden