null Beeld

Moeder deelt hartverscheurende foto van haar overleden baby

De 25-jarige Tracey Moreton verloor vijf jaar geleden haar veel te vroeg geboren zoon. Ze moest Theodore ter wereld brengen na 22 weken zwangerschap - wetende dat hij het nooit zou overleven.

Theodore had een heel zeldzame aandoening waardoor Tracey al zo vroeg van hem moest bevallen. Van tevoren was al duidelijk dat het jongetje het niet zou overleven. De moeder besluit nu, vijf jaar later, alsnog de foto van haar stilgeboren baby te delen in de hoop het taboe rondom het onderwerp te doorbreken.

Gepassioneerd

"Ik respecteer dat niet iedereen deze foto wil zien, maar ik wil me Theo herinneren en anderen helpen om te praten over hoe het is een baby te verliezen. Daar ben ik heel gepassioneerd over. Ik realiseer me dat het niet alleen meer over Theo gaat, maar ook over alle andere baby's die zijn overleden. Mensen die een miskraam hebben gehad zeggen dat ze weten hoe ik me voel. Maar wat ik heb meegemaakt, is iets heel anders."

Stadium

"Een baby verliezen in een vroeg stadium is ongelooflijk moeilijk, maar bevallen van een overleden kindje is iets heel anders. Ik vind het heel moeilijk na te denken over al die dingen die Theo nooit heeft kunnen doen."

Bevalling

De bevalling was enorm zwaar. "Toen ik beviel, was ik alleen. Ik was 4,5 uur aan het bevallen - langer dan bij mijn andere twee zoons wiens bevalling een uur duurde. Hij was perfect. Ik had van tevoren opgezocht hoe een stilgeboren baby eruit kan zien, en sommige van die foto's maakten me bang, maar hij was mijn baby. Het ziekenhuis gaf me een herinneringsdoos met een print van zijn handjes en voetjes. Theo was heel welkom, maar ik had geen andere keus. Ik hoop dat door dit te delen mensen zich bewuster worden van al die baby's die stilgeboren zijn."

VIDEO: Voor dit prematuur kindje heeft Finding Nemo een heel bijzondere betekenis.

LEES OOK:

Bron: Metro UK. Beeld: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden