null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Moeder ontmaskert pedofiel op het Facebookprofiel van haar dochter

Dat een pedofiel contact zoekt met je kind, is toch wel een van de grootste nachtmerries van een ouder. Zo ook van Kelly Carberry (34), die er één ontmaskerde.

Toen Kelly op het Facebook-account van haar 13-jarige dochter inlogde, zag ze dat haar meisje berichtjes ontving van een man. Zo schreef hij: "Beloof je dat je je mond houdt over wat we hier tegen elkaar zeggen?"

Alberto Stegeman ontmaskert in bovenstaande video een pedofiel. Hij was van plan sex te hebben met een 14-jarig meisje, en geeft toe dat hij 'ze jonger heeft gehad'.

Spelletje in de slaapkamer

Dit is foute boel, wist Kelly meteen. Maar in plaats van de man direct aan te vallen, deed ze zich voor als haar dochter. "Natuurlijk beloof ik dat", tikte de moeder terug. "Ben je alleen in je slaapkamer?", vroeg de man vervolgens. "Dan kunnen we een spelletje spelen."

Viespeuk

"Ik wist niet wat ik las", vertelt de moeder aan Metro. Ze speelde het spelletje nog even mee, maar toen de man haar opdroeg te zeggen 'Ik ben een heel stout meisje geweest', was de maat echt vol. "O mijn god, vieze pedofiel die je bent", antwoordde Kelly daarop. "Waar ben jij mee bezig? Waarom praat jij tegen allemaal jonge meisjes op je Facebook, viespeuk?"

null Beeld Mercury Press and Media Ltd
Beeld Mercury Press and Media Ltd

null Beeld Mercury Press and Media Ltd
Beeld Mercury Press and Media Ltd

Aan de schandpaal

Kelly deelde de walgelijke berichtjes en een foto van de man op social media. En sinds zij de pedofiel publiekelijk aan de schandpaal nagelde, stromen de reacties binnen van andere ouders wiens kinderen door dezelfde man werden lastiggevallen. De pedofiel zou 2 of misschien zelfs 3 accounts hebben waarmee hij kinderen bericht. Hij zou het hebben voorzien op honderden meisjes in Engeland.

Strenge controle

De moeder maakt duidelijk dat ze haar tienerdochter wel degelijk heeft gewaarschuwd voor online gevaren. "Toch heeft ze het vriendschapsverzoek van deze man geaccepteerd. Nou heeft ze een vriendin die net als deze vent Jess heet, dus ik denk dat ze hem toegevoegd heeft denkende dat zíj dat was."

Kelly heeft haar kleine Facebooker uitgelegd dat de man een pedofiel is. "Ze had op geen een van zijn berichten gereageerd, gelukkig." De bezorgde moeder scherpt de controle op haar dochters online gedrag flink aan. "Van nu af aan ga ik al haar social media goed in de gaten houden. Als ouder moet ik er gewoon voor zorgen dat zij veilig is. En dat kan lastig zijn, aangezien ze 13 jaar is."

De Britse politie geeft aan dat ze de man op het spoor zijn.

Iedere dag (gratis!) de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Meld je aan voor de Daily Update!

Bron: Metro. Beeld: iStock, Metro

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden