null Beeld

Moeder overleden Jeroen ontroert Tim Hofman en kijkers in reünie ‘Over mijn lijk’

Tim Hofman praat in de reünie van Over mijn lijk met nabestaanden van deelnemers Jeroen, Fabienne, Mirjam en Lotte. Én met Alex zelf, want die leeft nog. Tijdens een gesprek met Michelle, de moeder van Jeroen, lopen de emoties hoog op.

Ze vertelt onder meer over zijn uitvaart en hoe ongelofelijk trots ze op haar zoon is. Kijkers zijn ontroerd door de liefdevolle en krachtige manier waarop Michelle over Jeroen praat.

Hersentumor

Als Jeroen 16 jaar is, hoort hij dat zijn vader een gliobastoom heeft, een zeer agressieve hersentumor. Kort daarna overlijdt zijn vader. Het glioblastoom werd veroorzaakt door het Li Fraumeni syndroom, een genetische afwijking. In eerste instantie wilde Jeroen zich niet laten testen, maar uiteindelijk doet hij dit tóch. En helaas, ook hij blijkt de genetische afwijking te hebben. Jeroen is op 3 augustus 2020 overleden.

Viering van een mooi mens

Tijdens de reünie gaat Tim in gesprek met zijn moeder, Michelle. Ze vertelt dat de liefde van Jeroen altijd bij haar zal blijven en is nog steeds onder de indruk van de mooie uitvaart. "Wat zijn vrienden toen hebben gedaan, dat is onbeschrijfelijk", zegt ze. En dat kan Tim beamen, want hij was ook aanwezig. "Ik had nog nooit zoiets meegemaakt", reageert Tim met een brok in zijn keel. "Het was niet een soort collectieve neerslachtige rouw, maar een viering van een mooi mens."

Kippenvel

In de aflevering zijn ook beelden van de uitvaart te zien. De naasten van Jeroen varen met zijn kist over het water. Langs de kade klappen en juichen talloze mensen voor Jeroen en proosten ze op hem.

De kijkers vinden het hele indrukwekkende beelden en zijn dan ook diep geraakt, schrijven ze. "Tranen in mijn ogen! Dit raakt mij zo. Ik vind haar zo'n mooi mens, net als Jeroen" en "Wat een super moeder. Respect voor haar. Kippenvel gewoon, hoe ze spreekt. En dan zo lief hoe ze Esmee erbij betrekt. Zo'n schoonmoeder wil toch iedereen. Heel veel sterkte voor deze moeder, Esmee en iedereen die Jeroen dierbaar was."

Je kunt het gesprek tussen Tim en Michelle en de beelden van de uitvaart van Jeroen hier terugkijken.

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het Jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Facebook 'Over mijn Lijk'. Beeld: Bnnvara, Instagram

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden