null Beeld

Moeder schrijft een prachtige brief aan de vader van haar kinderen

Jessica is niet meer samen met de vader van haar kind, Jon. Maar dat betekent niet dat ze geen team meer zijn als het gaat om het opvoeden van hun zoontje Pierson. De moeder schreef een prachtige tekst op Facebook over haar ex. "Het was niet makkelijk, maar het was een keuze."

Elselien van Dieren

Dit is mijn ex en hij is waardevoller dan goud. Dit is geen man die morrend alimentatie betaalt. Als Pierson nieuwe kleren nodig heeft, dan bel ik hem gewoon. Dit is een man die een stapel kinderfilms koopt zodat ik ze samen met mijn zoon kan kijken in mijn eigen huis. Een man die zijn zoon 10 minuten eerder komt ophalen omdat hij weet dat ik heel druk ben geweest of gewoon behoefte heb aan een dutje. Dit is een man die naar me luistert wanneer ik gestrest ben.

Dit is een man die mijn zoon vertelt om de vriend van zijn moeder niet te vergeten als hij een lijstje maakt met zijn favoriete personen. Dit is een man die zich naar ons huis haast als we ons hebben buitengesloten en een hele avond druk kan zijn om iets voor ons te repareren. Dit is een man die 'van mama' op de cadeautjes voor zijn zoon schrijft, omdat hij weet dat ik niet zoveel cadeaus kan kopen. Een man die ook op de kinderen van mijn zus let als onze zoon met hen wil spelen. Een man die meegaat als ik een afspraak met iemand van Marktplaats heb, gewoon om zeker te weten dat we veilig zijn. Dit is de luiertas-dragende, chocolademelk-makende, onbaatzuchtige, beschermende, genereuze, talentvolle VADER van mijn zoon.

Tekst gaat verder onder video.

VIDEO: Als je live op televisie bent, kan er weleens wat misgaan. BBC correspondent Robert E. Kelly zat in zijn werkkamer helemaal klaar voor een live interview, maar vergat om zijn kinderen in te lichten.

De obstakels die we hebben moeten overbruggen om op dit punt aan te komen waren enorm. Het was niet makkelijk, maar het was een keuze. Stop met smoesjes en kom tot elkaar voor je kinderen. Ik ben de meest eigenwijze persoon die er is, maar vergeving was makkelijk voor ons omdat we het voor onze zoon deden. En daarom zie ik mijn zoon elke dag. We zijn welkom bij elkaar.

Voor het geval ik je het de laatste tijd niet gezegd heb: ik ben dankbaar dat jij in mijn leven bent. Omdat je zo'n inspirerend en zelfstandig iemand bent en omdat je voor Pierson een geweldig rolmodel bent. Ik hou van de hoeveelheid liefde die mijn zoon altijd van jou zal mogen ontvangen.

LEES OOK:

Bron: Good Housekeeping. Beeld: Facebook.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden