null Beeld

Moeder schrijft een prachtige brief aan haar zoontje

Deze moeder verlangt soms terug naar de tijd dat haar zoontje nog veilig in haar buik zat. Ze hoopt dat hij zich zal redden in de grote boze buitenwereld.

Elselien van Dieren

Mijn lieve, kleine zoon,
Soms verlang ik terug naar de tijd dat je in mijn buik zat. Ik ben zielsgelukkig dat je er nu echt bent, maar het was zo veilig. Mijn buik beschermde je tegen de boze buitenwereld. Twee dagen na je geboorte vond de aanslag plaats bij Charlie Hebdo in Parijs. Ik heb daar weinig van meegekregen, want mijn wereld draaide om jou. Jouw voedingen, slaaptijden, badje. Het was veilig en overzichtelijk bij ons in huis. De buitenwereld die bijna explodeerde, deed er niet toe. Nu je groter wordt, ben ik soms bang. De wereld lijkt veranderd. Er zijn veel vluchtelingen, en die komen ook naar Nederland. Jouw papa en ik vinden dat prima, maar dat geldt niet voor iedereen. Er is haat en onrust, en het baart mij zorgen dat jij in zo'n klimaat opgroeit. Voor jou is iedereen nog gelijk. Als mensen je aandacht geven, vind jij het prima en geef je ze een brede lach. Of diegene nou wit, bruin, homoseksueel of joods is, jij maakt geen onderscheid. Lieve zoon, ik hoop dat je altijd zo blijft. Ik hoop dat jij nooit onderscheid zult maken tussen mensen, want dan zul je je veilig voelen. Niet meer in mijn buik, maar in jezelf.

Liefs van mama

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden