null Beeld

Moeder schrijft ontroerende brief aan vrienden die geen kinderen hebben

Zodra je kinderen krijgt, komt je sociale leven op een lager pitje te staan. Op dat moment heb je vrienden nodig die je steunen. 

Chanan Foppen

Als je vrienden, die geen kinderen hebben, geen zin hebben in jouw leven met kind houd je helemaal geen sociaal leven meer over. Daarom besloot de Britse blogger Constance Hall haar kinderloze vrienden met een open brief te bedanken dat ze zoveel om haar kinderen geven.

Feestjes

"Lieve vrienden zonder kinderen...bedankt dat jullie ook maar iets geven om mijn kinderen. Jullie komen naar de feestjes van mijn kinderen, en niet alleen omdat jullie kinderen jullie daar toe verplichten. Nee, jullie komen omdat jullie echt willen komen", schrijft de moeder in de brief.

Etentjes

"Jullie lachen, écht, om mijn verhalen over de kinderen. Niet alleen omdat jullie het kunnen begrijpen, maar omdat jullie echt geïnteresseerd zijn", schrijft Constance. Ook bedankt ze haar vrienden voor alle etentjes in kindvriendelijke restaurants waar haar kinderen hun telefoons mochten gebruiken en af en toe per ongeluk een drankje omgooide.

Bewondering

"Sommigen van jullie hebben ervoor gekozen om geen kinderen te nemen, daar heb ik zoveel bewondering voor", gaat de moeder verder. "Sommigen van jullie wilden zo graag kinderen, maar in plaats van jaloers op mij te zijn, genieten jullie van mijn kinderen en houden jullie van ze met heel je hart." De vrouw sluit de brief af met de woorden: "Bedankt dat jullie zulke koninginnen zijn."

15.000 reacties

Constance deelde het bericht op Facebook en inmiddels is het al meer dan 17.000 keer gedeeld en heeft het bericht al 99.000 likes gekregen. De meer dan 15.000 reacties zijn vooral van mensen die het verhaal van de moeder herkennen en hun vrienden ook willen bedanken.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Moeder viert zwangerschap na 6 miskramen met bijzondere fotoshoot:

De mooiste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

LEES OOK:

Bron: Metro.co.uk. Beeld: iStock.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden