null Beeld

Moeder verrast door kus overleden zoontje

Het is de nachtmerrie van elke ouder: een kind dat overlijdt. Het overkwam Wendy Marsman uit Zutphen, haar zoontje Lennart overleed 2 dagen na zijn 2e verjaardag. Gelukkig heeft ze een heel bijzondere herinnering aan hem. 

Susan Dalstra

Wendy kwam in contact met forensisch onderzoeker Henrieke Schoonekamp dankzij de politie Zutphen. Op het raam in de woonkamer stonden nog vingerafdrukken van Lennart. De moeder vroeg via een wijkagent of Henrieke de vingerafdrukken veilige wilde stellen. Dat deed Henrieke, maar de vingerafdrukken waren niet het enige wat de onderzoeker vond. In een blog beschrijft de onderzoeker wat er gebeurde.

LEES OOK: ZIEKE ISA (3) OVERLEDEN - ZE KREEG MEER DAN 50.000 KAARTJES

"Plotseling blijven mijn ogen bij iets hangen op het raam. Ik kijk ernaar of ik het goed zie. Maar ik weet het heel zeker. Lennart heeft niet alleen zijn handjes afgeveegd aan het raam. Aan iemand die buiten stond heeft hij een kusje gegeven. Een kusje op het raam. Ik zie heel duidelijk de afdruk van zijn lipjes met daarboven een neusje. Ik krijg het erg warm, ben ontroerd."

Henrieke laat de kus meteen aan moeder Wendy zien.

"Als ik haar uitleg wat ik zie, zie ik haar gezicht veranderen. Intens verdriet en blijdschap in één uitdrukking. Niet uit te leggen. Ze kijkt me aan en vraagt me bijna smekend of ik dat eraf kan halen. Een cadeautje van Lennart. Een kus. Zo ineens onverwacht."

Na deze bijzondere vondst besloot Wendy het roer om te gooien. "Toen uiteindelijk Henrieke de kus vond en een fotograaf het bijna direct kon vastleggen, wist ik... met dit gevoel wil ik iets doen. Een paar maanden erna begon ik met de opleiding tot kindercoach en snel daarna ook tot coach voor volwassenen", schrijft ze op haar Facebook-pagina.

Bron: De Gelderlander

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden