null Beeld

Moederdag + andere weekendtips voor zaterdag 9 en zondag 10 mei

De enige vraag die ons bezighoudt in de 48 uur die het weekend telt: blijven we binnen of gaan we naar buiten? Dit zijn onze gouden weekend tips voor zaterdag 9 en zondag 10 mei.

Lisa Tervoort
  • Hup, naar buiten

Alles weten over dieren

Dierenvrienden opgelet! Op 8, 9 en 10 mei wordt in Safaripark Beekse Bergen het Animal Event gehouden. Professionals geven tips over de verzorging van huisdieren, er zijn demonstraties met roofvogels, boerderijdieren en paarden én bezoekers kunnen er trainingen volgen. Bijvoorbeeld hoe je een konijn leert dansen!

Uit de tijd van Ot & Sien

Nieuw: het Ot & Sien Festival op 8, 9 en 10 mei in het mooie West-Friese dorpje Twisk. Het draait er om muziek en oude ambachten en er rijdt een oude museumstoomtrein. Een deel van de opbrengst gaat naar Kiwanis kinderprojecten. Feestvieren voor het goede doel dus.

Plantje ruilen?

Op zaterdag 9 mei is het weer tijd voor Ruiltuin in de Prinsentuin in Leeuwarden. Liefhebbers van tuinieren kunnen tijdens dit evenement zaden en plantjes ruilen. Zowel voor beginnende als gevorderde tuiniers is dit een leuke middag waar ook veel tips worden uitgewisseld.

Het circus komt!

Tot en met 10 mei is Rotterdam het podium voor de crème de la crème van het internationale circustheater. In tenten op het Schouwburgplein zijn internationale topvoorstellingen te zien, maar je kunt ook jong talent spotten. Zin in avontuur? Doe dan mee aan een van de workshops van het Circusstad Festival. Ook in het Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg is van alles te beleven.

  • Lekker binnen blijven

Ontbijtje op bed

Muesli, warme wafels of wentelteefjes, zijn heerlijke ontbijtjes om op Moederdag mee verwend te worden. Alleen moet je vaak iedereen er nog even aan herinneren. Plak als hint dus deze 9 heerlijke moederdagontbijtjes op de koelkast. Nu alleen hopen dat je zondag met een heerlijk ontbijtje op bed zit!

3x boeken voor Moederdag

- Mijn moeder zei altijd van Jaap Toorenaar

Wie struikelde kreeg te horen: "Pas op kind, je hebt geld gekost!" En als je de deur open liet staan: "We stoken niet voor de vogels." Een bloemlezing van grappige, vaak wijze uitspraken van moeders en oma's. Het boek is voor € 10,- hier te koop.

- Anna, Hanna en Johanna van Marianne Fredriksson

Al wat ouder, maar een moetje voor alle moeders en volwassen dochters. In deze prachtige roman trekt Anna de stoute schoenen aan en onderzoekt aan het sterfbed van haar moeder (die zich niet meer kan uiten) het patroon dat grootmoeder, dochter en kleindochter verbindt. In de hoop zichzelf beter te begrijpen. Het boek is voor € 5,- hier te koop.

- Moeders en dochters van Annette Heffels

Moeder-dochterrelaties zijn vaak ingewikkeld, ook die van psychotherapeute Annette Heffels. Vol schuldgevoel en teleurstelling, maar ook met verbondenheid en intimiteit. Annette over haar angsten, twijfels én geluksmomenten als moeder van twee dochters. Het boek is voor € 18,99 hier te koop.

Wandelen in Brabant

Van plan om te gaan wandelen in Brabant? Vergeet dan niet de app Brabant vertelt te downloaden. Bekijk thuis de route en download alvast de informatie die al lopend kan worden nagelezen. De app is tijdens de wandeling zonder internetverbinding te gebruiken. Onderweg geeft hij informatie over bezienswaardigheden langs de route, tips voor koffie-adresjes, maar soms ook foto’s, video's of gedichten.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden