null Beeld

Moederdag appeltaart

onze Commerciële Redactie

- Libelle samen met Koopmans -

Hoe leuk zou het zijn om met Moederdag je moeder te verwennen met een zelfgebakken appeltaart? Koopmans' bakexpert Danna heeft een heerlijk recept voor deze ultieme verwennerij.

null Beeld

"Ons mam verdient een appeltaart omdat ze er altijd voor ons is. Ze is gewoon de allerliefste.”

Voorbereiding: ca. 60 minuten en baktijd ca. 25 minuten.

Dit heb je nodig

  • 1 pak Koopmans Appeltaart
  • 175 g roomboter
  • 1 ei Voor de vulling:
  • 500 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 150 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 6 grote appels
  • 500 ml biologisch appelsap
  • 200 ml slagroom

Extra: mixer of garde • hartvormige springvorm • bakpapier • blindbakvulling • rasp

null Beeld

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor. Elektrisch: 160°C, hete lucht: 150°C, gasoven: stand 2-3.
  2. Breng voor de vulling de melk met de binnenkant van een vanillestokje en de helft van de suiker aan de kook.
  3. Roer de eidooiers, de rest van de suiker en de bloem door elkaar en roer daar iets van de kokende massa doorheen.
  4. Doe alles dan terug bij de kokende melk en laat nog 3 minuten indikken. Schenk deze banketbakkersroom in een platte schaal en laat afkoelen.
  5. Mix 175 g boter zacht en voeg ²/³ van een geklutst ei en de Koopmans Appeltaart-mix toe.
  6. Vet de springvorm in en leg bakpapier op de bodem. Bekleed de vorm tot bovenaan met deeg. Prik gaatjes in de bodem en bekleed deze met bakpapier.
  7. Doe de blindbakvulling in de vorm en bak 15 minuten.
  8. Haal na 15 minuten de blinde vulling uit de vorm, bak de bodem nog 10 minuten en laat afkoelen in de vorm.
  9. Breng het appelsap met 500 ml water aan de kook.
  10. Schil de appels, verwijder het klokhuis en schaaf er halve-maanplakjes van. Blancheer ze 1 minuut in de kokende appelsap en koel meteen in ijskoud water. Dep droog tussen 2 schone theedoeken.
  11. Klop de slagroom en voeg de banketbakkersroom toe. Schenk in de taart.
  12. Vouw roosjes van de appelschijfjes en bedek er de taart mee. Bestrooi eventueel met poedersuiker.

Bekijk hieronder het bakfilmpje zodat je het stap voor stap kan volgen.

Hier vind je nog meer lekkere bak recepten!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden