null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Moeders met deze namen worden waarschijnlijk oma in 2021

Stellen kiezen er steeds later voor om aan kinderen te beginnen. Hun moeders moeten dus steeds langer wachten voor ze oma worden en hun kleinkind kunnen verwennen. Kun jij niet wachten? Wie weet kan het voor jou volgend jaar zomaar eens gaan gebeuren.

Online redactie LibelleGetty Images

Het is natuurlijk nogal koffiedik kijken, maar met een simpel rekensommetje kun je voor de gein wel uitrekenen welke vrouwen volgend jaar de meeste kans hebben om oma te worden.

Gemiddelde leeftijd oma

Daarvoor kijken we eerst naar de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen nu oma worden. Vrouwen krijgen nu rond hun 30e hun eerste kind en mannen rond hun 33e. Gemiddeld is dat dus een leeftijd van 31,5. 30 jaar geleden kregen vrouwen gemiddeld op een leeftijd van 27, 5 hun eerste kind. Wanneer je die leeftijd optelt bij de 31,5 van nu kom je uit op een leeftijd van 59 jaar waarop vrouwen nu voor het eerst oma worden.

Pak daar de lijst met populairste namen van dat jaar (1962) bij en je kunt toch een klein beetje voorspellen voor welke vrouwen de kans groot is dat ze volgend jaar een kleinkind krijgen:

 1. Maria
 2. Johanna
 3. Anna
 4. Elisabeth
 5. Cornelia
 6. Wilhelmina
 7. Catharina
 8. Yvonne
 9. Petronella
 10. Adriana
 11. Hendrika
 12. Monique
 13. Ingrid
 14. Jacqueline
 15. Margaretha
 16. Jolanda
 17. Karin
 18. Helena
 19. Jacoba
 20. Anita
 21. Astrid
 22. Geertruida
 23. Sylvia
 24. Antonia
 25. Marianne
 26. Monica
 27. Carolina
 28. Theodora
 29. Christina
 30. Petra

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Meertens. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden