2021, Oktober 11. DeLaMar Theater, Amsterdam, the Netherlands. Premiere Simone Kleinsma - Verder. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers Beeld BrunoPress/David Heukers
2021, Oktober 11. DeLaMar Theater, Amsterdam, the Netherlands. Premiere Simone Kleinsma - Verder. Fotograaf: BrunoPress/David HeukersBeeld BrunoPress/David Heukers

te koop

Monique des Bouvrie zet met pijn in haar hart villa in de verkoop: “Het is tijd om door te gaan”

Jarenlang bouwde ze er mooie herinneringen op, maar ook verdrietige. De witte villa van Monique des Bouvrie in Naarden, waar ze jarenlang met wijlen Jan des Bouvrie woonde en waar hun kinderen opgroeiden, staat sinds kort te koop voor € 10 miljoen.

Renée MulckhuijseBrunoPress/David Heukers

Het is de villa waar Jan zijn laatste adem uitblies, die altijd onderworpen werd aan hun architectonische ideeën en waar hun kinderen geboren werden.

Villa van Monique des Bouvrie in de verkoop

Het is tijd om door te gaan, zo vertelt Monique in gesprek met De Telegraaf. “In het verleden hebben Jan en ik het er vaak over gehad om te verhuizen naar Amsterdam, omdat we beide gek waren op die stad en we er heel vaak samen waren. Ook nu kom ik er nog bijna dagelijks. Door zijn gezondheid, die steeds verder achteruitging, is het er echter nooit van gekomen.”

Monique weet zeker dat het moment dat ze voor het laatst de deur van de iconische villa achter zich dichttrekt, emotioneel zal worden. “Het is echt een heerlijke plek, waar je het ontzettend fijn kunt hebben met elkaar. Maar voor het zover is, zullen ik, de kinderen en wat vrienden er eerst op gepaste wijze zelf afscheid van nemen. En Jan, die is er in gedachten natuurlijk nog steeds bij.”

Nieuw onderkomen

Een nieuw project dat Monique helemaal naar haar eigen hand wil zetten, heeft ze overigens nog niet gevonden. Ze houdt haar ogen open voor woningen in haar geliefde Amsterdam waar ze ‘echt iets nieuws kan ontwikkelen’, net zoals ze in Naarden heeft gedaan.

Bron: De Telegraaf

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden