null Beeld

Mooi: een unieke vriendschap tussen man en pinguïn

In 2011 spoelde een kleine pinguïn aan bij de kust van Brazilië. Hij was hartstikke ziek, maar Joao (71) verzorgde met alle liefde het arme dier. Nu, ruim 4 jaar later, zijn de pinguïn en de man nog altijd beste vrienden.

Tessa Heinhuis

Toen het dier aanspoelde zat het volledig onder de olie en was het aan het vechten voor zijn leven.

Nee hoor, ik blijf

Joao gaf zijn nieuwe maatje de naam Jinjing en verzorgde hem net zo lang tot het weer goed ging met hem. Toen de tijd kwam om het diertje weer terug te brengen naar zee, wilde Jinjing hier niets van weten. Telkens wanneer Joao zijn nieuwe vriend naar de zee bracht, wist de watervogel zijn weg weer terug te vinden naar het huis van de oude man. Hij is nog altijd niet weg te slaan bij hem!

Bijzonder

Soms gaat het dier wel even de zee in, en verdwijnt-ie voor een week of wat langer. Maar altijd weet hij waar hij terug moet keren. Joao zegt: "Elke keer als hij me na een tijdje weer ziet is hij zo blij. Het is ongelooflijk, toch?". De watervogel is zelfs een beetje jaloers als het andere dieren tegenkomt. "Wanneer er een kat of een hond bij mij in de buurt is dan komt Jinjing al gauw aandacht vragen.", lacht Joao. Op één dag ging het zelfs zo ver dat Joao bij thuiskomst van het wegbrengen van Jinging al zag dat de pinguïn voor de deur op hem stond te wachten. Het lijkt wel een sprookje, zo mooi vinden we dit verhaal.

null Beeld

Bron: Wall Street Journal. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden