null Beeld

Mooi: hele buurt leert gebarentaal voor doof meisje

Samantha Savits (2) is doof geboren en heeft het daar de laatste tijd steeds moeilijker mee. Het meisje zou het liefst met iedereen willen kletsen die ze tegenkomt, maar behalve haar ouders kent niemand in haar omgeving gebarentaal.

Erandi Godinez

Toen de buurt hoorde dat het meisje zoveel verdriet heeft, besloten ze met z’n allen in te grijpen en gebarentaal te leren.

Communiceren

Volgens Samantha’s vader Raphael, is het erg belangrijk voor haar om te kunnen communiceren met mensen. “Haar hele persoonlijkheid verandert als iemand gebarentaal met haar praat,” aldus Raphael.

Dankbaar

Hij en zijn vrouw waren dan ook blij verrast toen ze hoorden dat hun buren een instructeur hadden ingehuurd. Ze kunnen geen woorden vinden, in welke taal dan ook, om hun dankbaarheid te uiten, schrijft het Amerikaanse CBS News. “We zijn gezegend met zulke buren, het is heel mooi.”

'Mooi verhaal'

In een speciaal klasje komen de buren nu bij elkaar om gebarentaal te leren. Docent Rhys McGovern zegt dat hij zoiets nog nooit eerder gezien heeft. Sommige ouders met een doof kind nemen volgens hem niet eens de moeite om gebarentaal te leren. “Maar hier heeft Samantha een hele gemeenschap die het wil leren. Dat is een heel mooi verhaal.”

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: CBS News. Beeld: YouTube, iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden