null Beeld

Mooi: Nederlanders zamelen massaal geld in voor deelnemers ‘Je Geld of mijn Leven’

Afgelopen woensdag was het programma Je Geld of mijn Leven op de buis. Hoewel het programma geen enorm hoge kijkcijfers had, blijkt de impact (gelukkig) wel heel groot: drie van de vier deelnemers hebben vandaag het streefbedrag voor hun behandeling al behaald.

Kim van Weering

Crowdfunding

In Je Geld of mijn Leven volgt presentator Bert van Leeuwen de strijd van vier patiënten. Allemaal zijn ze ernstig ziek en is crowdfunding voor hen de laatste hoop op genezing of een betere kwaliteit van leven. Daar zijn echter wel bedragen tussen de €90.000 en €205.000 voor nodig.

Financiële bijdrage

Dat zijn natuurlijk forse bedragen. Daarom vroegen de vier deelnemers televisiekijkend Nederland om een bijdrage. Die behandelingen worden hier in Nederland bijvoorbeeld niet vergoed. Of ze zijn zo specialistisch dat ze hier niet worden aangeboden, maar in het buitenland wel.

Streefbedrag binnen

Fijn nieuws voor Samantha (27), Evert (42) en Geuko (6). Dankzij de donaties van gulle kijkers is er genoeg geld opgehaald om hun behandeling in het buitenland te vergoeden. Zo kan Samantha, die aan een ernstige vorm van MS lijdt, naar Zweden voor een stamceltransplantatie. En Evert, die door een bedrijfsongeval een dwarslaesie heeft, naar Duitsland. Daar kan hij een exoskelet krijgen om weer rechtop te kunnen staan. De kleine, verlamde Geuko kan zich met zijn gezin klaarmaken voor een behandeling in Amerika.

Immunotherapie

Eefje, die in Nederland is uitbehandeld voor baarmoederhalskanker, komt gelukkig in de buurt van haar streefbedrag. Voor haar immunotherapie-behandeling in Duitsland is al € 171.000 opgehaald van de benodigde € 196.000. Voor Eefje kan nog gedoneerd worden via deze pagina.

Vervolg

In 2019 is het vervolg van Je Geld of mijn Leven te zien. Dan zien we hoe het de vier deelnemers is vergaan na de crowdfundings-actie. Is hun behandeling aangeslagen? De uitzending van afgelopen woensdag kun je hier terugkijken.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD & EO. Beeld: iStock.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden