Morgen lijnen we met… zalmwraps
Libelle Lijnt Lekker week 4, dag 3:
Vanavond eten we zalmwraps; een klassieker met zuivelspread en sla. Maar we beginnen de dag met een chocoholic ontbijt. Supergezond en je wordt er ook nog eens slim van.
Ontbijt: Chocoholic ontbijt
Tussendoor: 1 appel
Lunch: courgette carpaccio
Tussendoor: snoepgroenten*
Diner: zalmwraps
Tussendoor: 1 volkoren cracker met 50 g gebakken champignons
- Chocoholic ontbijt
Dit heb je nodig
1 banaan
100 ml sojamelk naturel
2 theelepels rauwe cacaopoeder
1 theelepel honing
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in de blender en meng het tot het een dikke consistentie heeft.
- Courgette carpaccio
Dit heb je nodig
1 courgette
75 g feta kaas verkruimeld
2 el walnoten, gehakt
¼ rode ui in dunne ringen
Voor de dressing
sap van ½ citroen
2 el olijfolie
1 hand basilicum blaadjes
Wat honing of zoetstof
½ knoflookteentje geperst
peper en zout
Zo maak je het
Mix voor de dressing alle ingrediënten in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper. Schaaf met een kaasschaaf de courgette in dunne plakken in de lengte en verdeel deze over een bord. Verdeel de verkruimelde feta, de gehakte walnoten en de ui over de courgette en giet hier vervolgens de dressing overheen.
Breng op smaak met zout en peper. Tip: Ben je een grote eter, neem dan een cracker bij dit gerecht.
- Zalmwraps
Dit heb je nodig
2 wraps
½ blikje zalm
2 plakjes gerookte zalm
2 eetlepels zuivelspread (light)
ijsbergsla, in kleine blaadjes gesneden
Zo maak je het
Vermeng in een kom de zalm uit blik met de zuivelspread. Smeer het mengsel op de wraps, laat een paar cm van de rand vrij. verdeel de sla erover. Leg daarop de plakjes gerookte zalm. Rol ze op en snij ze eventueel horizontaal doormidden.
Receptuur: The Foodsisters. Beeld: iStock