De Slimste Mens finalisten Beeld KRO-NCRV/De Slimste Mens
De Slimste Mens finalistenBeeld KRO-NCRV/De Slimste Mens

Met vlag en wimpel

Na een bizarre finale is dít de winnaar van ‘De slimste mens’

De finale van De slimste mens zit erop. Cabaretier Lisa Loeb (32), PowNed-verslaggever Bram Douwes (37) en theatermaker Joost Oomen (31) maakten er een spannende strijd van, maar uiteindelijk ging déze deelnemer er met de winst van door. En de kijkers zijn het daar helemaal mee eens.

Eva BredaKRO-NCRV/De Slimste Mens

Vrijdagavond vond de bloedstollende finale van De slimste mens plaats. De kijkers zaten op het puntje van hun stoel toen de laatste ronde werd uitgeroepen. Joost Oomen viel af en Bram Douwes en Lisa Loeb moesten het tegen elkaar opnemen.

Bizarre finale

De bizarre laatste ronde die plaatsvond, blies de kijkers van hun stoel. Waar Lisa en Bram begonnen met een nagenoeg gelijke stand, was dat na een paar vragen al helemaal anders. Lisa gaf het ene goede antwoord na het andere.

Of de vragen nou over de baarmoeder, hiëroglyfen of The Nation of Islam gingen, de cabaretière wist bijna alle gevraagde woorden te geven. Haar concurrent daarentegen gaf hier en daar een correct antwoord, maar zag zijn secondes voor zijn ogen in rook op gaan.

De winnaar

Met nog maar negen seconden op de teller, wist Bram dat zijn strijd gestreden was. Nog tijdens zijn beantwoordingstijd roept hij zijn mededeelneemster uit tot de winnares van het seizoen. “Wat was dit?", roept Bram nog verbaasd uit terwijl hij zijn concurrent, die nog maar liefst 139 seconden op de teller had staan, feliciteert.

Rob Kemps

Met een luid ‘Oh mijn god', neemt Lisa haar trofee in ontvangst. Oud-winnaar Rob Kemps draagt deze aan haar over. “Het is leuk om te vertellen dat er een leven voor en een leven na De slimste mens is", verzekert hij de nieuwe winnares. “Corona of niet, de zalen zitten straks vol, je staat in iedere krant, de paparazzi liggen voor de deur, je krijgt contracten aangeboden, dat is niet normaal. Maar blijf rustig", adviseert hij Lisa. “En als je de trofee over een half jaar uitreikt en iedereen thuis zegt dat je nog steeds precies dezelfde bent, dan ben je de terechte winnaar van De slimste mens.”

Dankwoordje

Ook Lisa spreekt nog een klein dankwoordje aan haar medekandidaten en aan Philip Freriks en Maarten van Rossem. “I love you”, spreekt ze hen toe. Aan de mensen thuis heeft ze ook niet iets te zeggen. “Zo zie je maar: als je dingen weet van de Kardashians, Hannah Montana of de Nation of Islam, kun je nog heel ver komen.”

Reacties

De kijkers zijn laaiend enthousiast over de winnares. Ze vinden het meer dan terecht dat Lisa, die als een kanon de correcte antwoorden afvuurde, er met de winst vandoor gaat. Op Twitter gaan haar nieuwe fans los.

Bron: Twitter.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden