null Beeld

‘Na mijn dwarslaesie kon het leven me gestolen worden’

Wist je dat Nederland honderdduizenden mensen telt die niet zonder hulp op pad kunnen? Terwijl een dagje uit juist zo kan helpen om even alles los te laten. Geluk zit namelijk vaak in kleine dingen.

Libelle samen met de Zonnebloem

Silvie: "Ik liep op mijn achttiende een dwarslaesie op, waardoor ik in een rolstoel terechtkwam. Wat voelde ik me verschrikkelijk. Het leven kon me gestolen worden." Kort na het ongeluk ging ze op vakantie met de Zonnebloem. "Naar Lourdes. Daar ontmoette ik lotgenoten. De gesprekken deden mij beseffen dat ik eigenlijk geluk had gehad. Dat er een engeltje op mijn schouder heeft gezeten. Voor het verwerken van mijn handicap is die reis écht cruciaal geweest. Het was de ommekeer. Het heeft me gemaakt tot wie ik ben: iemand die het leven opnieuw positief heeft opgepakt. Ik wil er echt alles uithalen en de Zonnebloem helpt me daar enorm bij."

Kracht

Zo ook vandaag. Silvie is een dagje op pad met Nel en Berrie, twee Zonnebloemvrijwilligers die ze de afgelopen jaren goed heeft leren kennen. Vandaag zijn ze met de Zonnebloemauto naar de Efteling gereden. "Ik ben echt blij met jullie", zegt Silvie. "Ik merk met de jaren dat mijn handicap steeds meer een beperking wordt. Zo’n dagje Efteling is zonder jullie niet te doen. Het is geweldig dat jullie er voor me zijn. Met jullie hulp én jullie warmte en gezelligheid."

Even lachen

De drie dames leggen alle mooie momenten van hun bezoek aan de Efteling vast. Herinneringen om te blijven koesteren. Ze poseren bij verschillende kenmerkende plekken in het park. "Even lachen, Sil", roept Berrie. Dan snel een selfie met de Vuurprins. Even later komen ze langs de De Indische Waterlelies, waar elfjes dansen. Voor Silvie zijn het echter engeltjes. "Kijk", wijst Silvie. "Dat is prachtig. Precies zo’n engeltje heb ik ook op mijn schouder."

Vrijheid met de Zonnebloemauto

Kunnen gaan en staan waar en wanneer je wilt is voor mensen met een lichamelijke beperking niet vanzelfsprekend. Daarom is er speciaal voor hen de Zonnebloemauto: een aangepaste huurauto voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel of scootmobiel.Dankzij donaties is de Zonnebloemauto op steeds meer plaatsen in Nederland te huur. Het uiteindelijke doel is landelijke dekking.

Doneer hier voor meer bewegingsvrijheid!

Als je nu doneert aan de Zonnebloem, draag je bij aan deze bijzondere dagjes uit én ontvang je twee digitale tijdschriften (te lezen op je tablet) t.w.v. maximaal € 12.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden