Heineken voert prijsverhoging door. Beeld Getty Images/Westend61
Heineken voert prijsverhoging door.Beeld Getty Images/Westend61

Naast energie en boodschappen wordt ook bier duurder

Na de energie- en boodschappencrisis ontkomen zelfs bierliefhebbers er niet meer aan. Wie na 1 augustus een biertje bestelt of koopt, moet zich voorbereiden op een rekening die hoger uitvalt. Tenminste, als je voor Heineken bier kiest.

Renée MulckhuijseGetty Images/Westend61

Per augustus verhoogt Neerlands bekendste biermerk namelijk de prijzen.

Prijsverhoging Heineken

Of je nu een biertje bestelt in de kroeg of in een restaurant: aan de prijsverhoging van Heineken ontkomen horeca-uitbaters en -klanten niet. Voor de horeca geldt namelijk een prijsstijging van 5,8% van de inkoopprijs, wat de klant vervolgens weer in de portemonnee voelt. Ook het Heineken bier in de supermarkt wordt duurder, zo meldt de Telegraaf.

Maandag heeft Pieter Vissers, horecadirecteur van Heineken Nederland, het nieuws bekendgemaakt aan alle ondernemers. “Prijzen voor personeel, energie, grondstoffen en materialen zoals glas, vilt en installaties schieten omhoog met soms wel tientallen procenten”, legt hij uit. De ‘voortdurende prijsstijgingen als gevolg van corona en de oorlog in Oekraïne’ kan Heineken niet helemaal uit eigen zak betalen, waardoor een prijsverhoging onvermijdelijk is.

Hoe duur wordt een biertje?

Lang verhaal kort: het is inmiddels de tweede prijsverhoging van Heineken dit jaar en als jij vanaf augustus een biertje koopt, zul je daar ongetwijfeld meer voor betalen. Hoeveel je straks op het terras, in een restaurant of kroeg betaalt, is nog niet duidelijk. Ook de prijs van het bier in de supermarkt is nog niet bekend.

In het weekend van 30 en 31 juli nog maar even het terras op, dan?

Meer een wijnliefhebber? Met dit trucje laat je goedkope wijn beter smaken:

Bron: de Telegraaf

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden