null Beeld

Nachtmerrie: man ziet via FaceTime hoe zijn vrouw door tornado wordt geraakt

Een week voor Kerst reed Petra Ruiz van een kappersafspraak terug naar huis. Via FaceTime op haar telefoon kon ze in de auto handsfree met haar man bellen om te bespreken wat ze die avond gingen eten. Dat was de laatste keer dat Ruben Porras zijn vrouw zag.

Susan Dalstra

"Ze begon opeens te gillen. Ik roep 'lieverd, wat is er?', maar toen werd het zwart." Petra kwam in een tornado recht die over Garland in Texas joeg. Ze is een van de 11 mensen die overleed nadat de tornado de stad bereikte. Met windstoten tot wel 300 kilometer per uur had zijn vrouw geen schijn van kans. De storm tilde haar auto op en smeet die tegen een viaduct. Ze overleed vrijwel meteen.

LEES OOK: JONGEN REIST 750 KILOMETER OP ZIJN SKATEBOARD OM OVERLEDEN BROER TE EREN

Paniek

Ruben raakte in paniek toen hoe het contact met zijn vrouw verloor en besloot naar de plek te rijden. Daar zag hij dat de hulpdiensten in grote getale aanwezig waren. Hij vond haar auto tussen de puinzooi die de tornado had achtergelaten. Zonder twijfel rende hij er naartoe om zijn vrouw uit de auto te halen. "Ik hoopte dat ze nog in leven zou zijn. Ik kroop naar haar toe, pakte haar hand en zei dat ze wakker moest worden. Haar hand was koud."

"Ze reageerde niet meer. Ze had geen hartslag. Ze was weg."

Kinderen

De weduwnaar probeert sterk te blijven voor hun kinderen. "Ik heb hen verteld dat mama niet meer thuiskomt. 'Ze was in een vreselijk ongeluk en heeft ons verlaten. Ze kijkt vanuit de hemel naar ons.' We hebben gehuild en elkaar geknuffeld."

Bron: Cosmopolitan. Beeld: Fox

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden