Nationale inzamelingsactie voor Limburg: Omroep MAX maakt drie speciale televisie-uitzendingen Beeld Getty Images
Nationale inzamelingsactie voor Limburg: Omroep MAX maakt drie speciale televisie-uitzendingenBeeld Getty Images

Nationale inzamelingsactie voor Limburg: Omroep MAX maakt drie speciale tv-uitzendingen

Op woensdag 18 augustus gaat de nationale inzamelingsactie voor Limburg van start. Omroep MAX komt met drie speciale televisie-uitzendingen, genaamd MAX voor Limburg.

Tara StokdijkGetty Images

Dionne Stax en Jan Slagter zullen de uitzendingen presenteren.

MAX voor Limburg

De actie wordt opgezet om geld in te zamelen voor inwoners van Limburg die zijn getroffen door de hevige overstromingen. De bedoeling is het helpen van zoveel mogelijk gedupeerden. Door de overstromingen zijn veel woningen en auto's beschadigd geraakt. Sommige (verpleeg)huizen zijn sinds de overstromingen zelfs onbewoonbaar.

Drie televisie-uitzendingen

De drie televisie-uitzendingen van MAX voor Limburg worden live vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg gemaakt. Valkenburg is een van de steden die het hardst door de overstromingen werd getroffen. Tijdens de uitzendingen zal er gesproken worden door de burgemeester, getroffen burgers en bekende Limburgers zoals Huub Stapel, Lilianne Ploumen en André van Duin. André Rieu, Rowwen Hèze en Beppie Kraft zullen de muziek voor hun rekening nemen.

Hartverwarmend

De burgemeester van Gemeente Valkenburg aan de Geul, Daan Prevoo, laat weten: “Het is hartverwarmend hoe heel Nederland de afgelopen weken met Valkenburg en Limburg heeft meegeleefd. En hoewel we langzaam weer een beetje opkrabbelen, zijn we er nog lang niet. Wij moeten en willen weer aan de slag. Alle hulp en steun die wij daarbij krijgen, is zeer welkom. Het initiatief van Omroep MAX, dat bedoeld is voor die mensen die door deze ramp materieel en sociaal tussen wal en schip dreigen te vallen, is een geweldige steun in de rug.”

Doneren

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, laat weten: “Ik roep iedereen op, inclusief bedrijven, om woensdag 18 augustus te doneren. Indien mogelijk natuurlijk. Dat mag een groot of klein bedrag zijn. Immers, alle kleine beetjes helpen.”

De nationale inzamelingsactie is te zien op woensdag 18 augustus 2021 om 17.10 uur, 19.00 uur en 20.25 uur live op NPO 1.

Dionne Stax had een relatie met déze NOS-collega

Bron: MAX.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden