null Beeld

Nationale Voorleesdagen van start

Vandaag begint de twaalfde editie van de Nationale Voorleesdagen. In heel Nederland beginnen scholen deze ochtend met het Nationaal Voorleesontbijt. Er wordt de komende week extra veel voorgelezen op basisscholen om lezen bij kinderen te bevorderen.

Meike Bergwerff

Dit jaar richten de Voorleesdagen zich extra op vaders, omdat is gebleken dat zij doorgaans veel minder vaak voorlezen dan moeders.

Prentenboek

In de bibliotheek van Hoorn leest prinses Laurentien voor uit Boer Boris gaat naar zee, geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman. Het boek werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

Naast prinses Laurentien komen er daarom ook bekende vaders in actie. Zo leest Bastiaan Ragas de kinderen van een basisschool in Bloemendaal voor tijdens een ontbijtje. Ook Beau van Erven Dorens, Eric Corton en Leo Blokhuis lezen voor op scholen in Amsterdam.

Lezen

De Nationale Voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Sinds 2003 wordt er jaarlijks aandacht gevraagd voor het voorlezen. De Voorleesdagen zijn tot 31 januari.

Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden