DE RIJP, 22-06-2021, De Rijp~~Setbezoek De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje~FOTO: Brunopress/Patrick van Emst ~~Op de foto:  Peter R. de Vries Beeld Brunopress/Patrick van Emst
DE RIJP, 22-06-2021, De Rijp~~Setbezoek De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje~FOTO: Brunopress/Patrick van Emst ~~Op de foto: Peter R. de VriesBeeld Brunopress/Patrick van Emst

TV Monument

Nederland emotioneel na laatste tv-interview met Peter R. de Vries: “Het blijft onwerkelijk”

Het laatste interview met Peter R. de Vries is vrijdagavond uitgezonden op NPO1. Presentator Han Peekel interviewde De Vries op vrijdag 25 juni voor het vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend.

RedactieBrunopress/Patrick van Emst

Han is de laatste aan wie de misdaadjournalist een interview gaf, voordat hij op dinsdagavond 8 juli werd neergeschoten in het centrum van Amsterdam.

Televisiecarrière

In het interview vertelde de misdaadjournalist over zijn televisiecarrière, de misdaden waar hij zich mee bezig hield en wat tv voor hem betekent. Zo werd hij liever niet gebeld als hij het journaal aan het kijken was en vond hij de maanlanding een bijzonder tv-moment. De misdaadjournalist vertelde ook over zijn opvallende naam. Hij vond enkel Peter de Vries weinig onderscheidend, dus besloot hij de R. van zijn tweede naam toe te voegen. “Dat is een marketingfonds geweest dat me niets heeft gekost maar 120 procent resultaat heeft.”

Reacties

Via Twitter laten kijkers massaal weten dat het laatste interview met Peter hen raakt. “Het blijft onwerkelijk”, laat iemand weten. “Dat ik nu naar een recent interview met Peter R. de Vries zit te kijken in de wetenschap dat hij dood is nu. Onvoorstelbaar, wat een absurde realiteit, en wat een gemis”, schrijft iemand anders.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden