null Beeld

Nederland gaat met griep de kerstdagen in

Nederland gaat met griep de kerstdagen tegemoet. Er heerst namelijk nog steeds een milde griepepidemie. Volgens het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) hebben vooral baby’s en kleine kinderen last.

Vera Klandermans

Afgelopen week gingen 124 op de 100.000 mensen met griepklachten naar de huisarts. De week ervoor waren dat er 72. Als er twee weken achter elkaar meer dan 51 mensen met klachten naar de huisarts gaan, is er sprake van een epidemie.

Rust voldoende en drink veel water

Volgens Nivel onderzoeker Gé Donker zijn de meeste mensen na een paar dagen rust weer beter. "Rust, voldoende drinken en zo nodig pijnstillers zorgt ervoor dat ze er met een paar dagen er weer bovenop zijn." Donker adviseert een bezoek naar de huisarts als de koorts langer aanhoudt dan drie of vier dagen.

In april van dit jaar was er voor het laatst een milde griepepidemie in Nederland. Mocht de griep aanhouden, dan is het goed om eens te kijken naar een zorgverzekering die je eventuele kosten dekt.

Bron: ANP en Gezondheidsnet.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden