null Beeld

Nederlanders kopen steeds meer online

Nederlanders hebben in het eerste kwartaal van 2015 19% meer online aankopen gedaan dan in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. 

Meike Bergwerff

Van de € 4,4 miljard die consumenten online besteedden, gaat 55% naar aankopen van diensten en 45% naar aankopen van producten.

Producten

Van de Nederlanders van vijftien jaar en ouder kocht 78% in het eerste kwartaal tenminste één keer iets online. In hetzelfde kwartaal van 2014 was dit 4% minder. Producten zijn overduidelijk favoriet, 80% koopt dat online. Denk dan bijvoorbeeld aan kleding en elektronica.

Duurder

De andere 20% bestaat uit diensten, zoals reizen en verzekeringen. Die zijn aanmerkelijk duurder en brengen daarom meer geld op ondanks het veel lagere percentage.

6 Tips om veilig online te shoppen met je creditcard, lees ze hier.

Tickets

Speelgoed en tickets voor attracties en evenementen zijn de grootste groeiers. Online werd het eerste kwartaal 40% meer speelgoed verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, in totaal is er €37,6 miljoen aan uitgegeven. De verkoop van tickets voor attracties en evenementen gingen met 33% omhoog.

Reizen

Ook onze vakanties en vliegreizen regelen we nog steeds graag via internet. In totaal werd er in het eerste kwartaal van dit jaar voor 1,6 miljard euro online uitgegeven aan pakketreizen, losse vliegtickets en accommodaties. Dat bedrag is zo'n 38% van alle online bestedingen.

Bron: Thuiswinkel Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden