null Beeld

Nienke verbrak haar huwelijk met haar man: “Iedereen had medelijden met hem en met de kinderen”

Nienke (50) verbrak haar huwelijk met haar man en kreeg toen een relatie kreeg met een vrouw. 

Online redactie Libelle

Nienke: “Niemand was echt verbaasd dat ik een relatie met een vrouw had. Dat verbaasde mij wél. Ik hoorde dat mensen het wel bij me vonden passen. Nou, dan weet je meer dan ik, dacht ik. Ik had verwacht dat ik van alles over me heen zou krijgen als ik uit de kast zou komen, maar dat werd gebagatelliseerd en overschaduwd door het feit dat ik bij mijn ex weg was."

Lees ook: Marjet (68) en Ineke (68) zetten zich in voor roze ouderen: "Dat je je laatste levensjaren open kunt zijn over wie je bent. Dat is mijn drijfveer" >

Boos

"Iedereen had medelijden met hem en met de kinderen. Er werd totaal geen aandacht aan mij besteed. De scheiding was er in 3 maanden doorheen, in die tijd woonde ik in het huis van mijn moeder. De oudste was zo boos dat ze daar nooit naartoe is gekomen, die had in haar hoofd: mijn moeder heeft ons verlaten en ze houdt meer van Heleen dan van mij. Heleen is daar uit respect voor de kinderen ook niet geweest. Maar vanaf het moment dat ik de sleutel van het nieuwe huis had, hebben we alles samen gedaan, ook al konden we nog een hele tijd niet samenwonen."

Supergelukkig

"Sinds vorige zomer zijn we getrouwd. We zijn supergelukkig, maar hebben lang niet kunnen jubelen, omdat andere mensen nog diep in de rouw zaten. Nog steeds denk ik heel goed na voor ik iets op Facebook zet, want ik wil niemand kwetsen.”

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst: Caroline Griep. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden