Lil' Kleine (echte naam Jorik Scholten)
Tijdens een concert in de Ziggo Dome in 2019 Beeld Ben Houdijk
Lil' Kleine (echte naam Jorik Scholten)Tijdens een concert in de Ziggo Dome in 2019Beeld Ben Houdijk

Niet terug van weggeweest: comeback Lil’ Kleine gecanceld

Lil’ verandering van de plannen: Jorik Scholten – zoals rapper Lil’ Kleine eigenlijk heet – is niet langer welkom op festival TIKTAK, dat morgen in Rotterdam zal plaatsvinden. Potentiële bezoekers vonden ‘het promoten van vrouwenmeppers’ niet door de beugel kunnen en dreigden hun kaartjes te verkopen. De organisatie heeft gehoor gegeven aan hun statement.

Milou WindhorstBen Houdijk

Onlangs maakte TIKTAK Events bekend dat Lil’ Kleine aanstaande zaterdag op één van haar podia zou verschijnen. Nadat ’s lands pinnigste toetsenbordhelden van zich lieten horen onder de Instagram-post die het niet-zo-blijde nieuws aankondigde, besloot de organisatie zich echter toch nog eens achter de oren te krabben. Eindstand: Lil’ Kleine zit morgen reserve op de bank.

Kleurrijke reacties

De negatieve reacties op het werelwijde (sociale) web waren niet van de lucht. Een greep uit de vele kleurrijke reacties: “Promotie van een vrouwenmepper”, “Opzouten met die teringkabouter”, “Oprotten met dat kutventje”, “Hallo, schamen jullie je niet?, “Komt ‘ie gratis? Een andere reden kan ik me niet voorstellen om hem te boeken”, “Wat de tering fack”, “Snel mijn ticket verkopen, nu deze droeftoeter er bij is”, “Nu al geen zin meer om te gaan”, “Bierdouche!”… En er is nog veel meer waar dat vandaan kwam.

Liever een positieve ervaring

Het was voor de organisator van het festival voldoende reden om nog eens met Lil’ Kleine om tafel te gaan zitten. “In overleg met alle betrokken partijen hebben wij besloten dat Lil Kleine morgen niet zal optreden op TIKTAK festival. Ons festival staat voor inclusie en wij willen een positieve ervaring bieden aan al onze bezoekers.”

Roerige tijd

In februari van dit jaar lekte een filmpje uit waarop te zien is dat Lil’ Kleine het hoofd van zijn ex-verloofde Jaimie Vaes tussen een autodeur klemt. Wat volgde was een roerige tijd, waarin Jaimie aangifte deed, de twee opnieuw bij elkaar leken te zijn gekomen, Jaimie toch voor zichzelf (en een nieuwe vlam) koos en het moddergooien weer van voren af aan begon. Lil’ Kleine heeft sinds het voorval niet meer in Nederland opgetreden. En de vraag is of het daar ooit weer van gaat komen.

null Beeld

Hoera, Libelle is genomineerd voor Website van het jaar. Winnen kan alleen met jouw hulp! Vind jij Libelle ook zo fijn? Stem dan snel. Je maakt dan ook nog eens kans op hele mooie prijzen.

Bron: Shownieuws

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden