Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Nieuw landelijk nummer voor twijfelaars coronavaccinatie nu dagelijks bereikbaar

Mensen die nog twijfelen over het halen van een coronavaccinatie kunnen nu dagelijks terecht bij de vorige maand opgerichte Vaccinatie Twijfel Telefoon. De telefoonlijn krijg een nieuw landelijk nummer en zal ook beter bereikbaar zijn.

Coronavirus

Erandi GodinezGetty Images

Doordat de universitaire ziekenhuizen van Utrecht, Amsterdam, Maastricht en Nijmegen zich aansluiten bij het initiatief van het Erasmus MC in Rotterdam, kunnen er veel meer telefoontjes worden beantwoord.

Honderden telefoontjes

De Vaccinatie Twijfel Telefoon is vorige maand opgericht door internist Robin Peeters van het Rotterdamse ziekenhuis, om mensen die twijfelen over het nemen van een coronavaccin te kunnen informeren. De lijn was tot nu toe twee ochtenden per week bemand, en op die dagen kwamen er honderden telefoontjes binnen die werden beantwoord door medici of speciaal daarvoor getrainde studenten.

Veel vragen om medische redenen

Vooral zwangeren, mensen met een kinderwens, allergie of auto-immuunziekte hebben veel vragen over mogelijke bijwerkingen van de vaccins. Deze vragen gaan soms over zulke specifieke situaties, dat antwoorden op de websites van instanties zoals het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) niet te vinden zijn.

Goede informatie ontzettend belangrijk

Door de samenwerking met de andere universitaire ziekenhuizen kan de telefoonlijn vanaf nu dagelijks worden bereikt. “De toegang tot zorg én goede informatie is ontzettend belangrijk tijdens een pandemie”, aldus de voorzitter van de raad van bestuur UMC Utrecht.

Mensen met twijfels over het laten toedienen van een coronavaccin kunnen vanaf 13 december dagelijks tussen 08.30 en 16.30 uur bellen met het nieuwe nummer 088-7555777.

Hoe is het om in de corona-brandhaard te werken? Annet en Frank vertellen het in deze video:

Bron: Hart van Nederland

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden