null Beeld

Nieuw onderzoek: fans van gesmolten kaas hebben meer sex

Het klinkt een beetje viezig en of het waar is, is ook nog maar de vraag: mensen die van gesmolten kaas houden, hebben meer sex dan mensen die daar niks mee hebben. Tot die opmerkelijke conclusie kwam datingsite Skout.

Susan Dalstra

Een vette tosti met ham en kaas of een panini met gesmolten mozzarella: voor iedereen die daar niet z'n neus voor ophaalt, is er goed nieuws. Liefhebbers van gesmolten kaas hebben namelijk meer sex dan mensen die niet van gesmolten kaas houden. Tenminste, volgens onderzoek van de Amerikaanse datingsite Skout. Ze vroegen 4600 van hun leden naar hun liefde voor kaas en hun sexleven. Wat blijkt? Van de mensen die hun kaas graag gesmolten zien, heeft 73% minstens 1 keer per week sex. Bij de mensen die geen gesmolten kaas blieven, ligt dat aantal op 63%. Van de gesmolten kaas liefhebbers doet zo'n 32% het per maand zo'n 6 keer, terwijl dat percentage bij de rest van de ondervraagden op 27% ligt.

Old Amsterdam

Niet alleen op seksueel gebied scoren de tostifans van Skout beter. Ze zijn avontuurlijker, reizen graag en doneren meer tijd, geld en voedsel aan goede doelen. Van een plak Old Amsterdam moeten de Amerikanen overigens niks weten. Grote favoriet zijn cheddar, mozzarella, Zwitserse kaas, Italiaanse provolone (een soort kneedkaas) en brie. Nederlandse kaas – toch wel een beetje onze trots – komt nergens in het kaasonderzoek voor.

Gesmolten-kaaspakket

Dit dubieuze onderzoek dient trouwens een goed doel. Leden van de datingsite kunnen bij wijze van subtiele hint iemand een 'gesmolten-kaaspakket' cadeau doen. De opbrengsten daarvan gaan naar de Amerikaanse voedselbank.

  • Nu spontaan trek in gesmolten kaas? Bekijk dan hier het recept voor kaaswentelteefjes.

Bron: LA Times. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden