null Beeld

Nieuw onderzoek: sexting is goed voor prille relatie

Stuur jij wel eens een pikante foto of spannend berichtje naar je partner? Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het vooral een nog prille relatie goed kan doen.

Elselien van Dieren

Het gaat om een afstudeeronderzoek van een student aan de Drexel University in Philadelphia. Hiervoor werden 870 heteroseksuele Amerikanen ondervraagd in de leeftijd van 18 tot 82 jaar. Van de ondervraagden gaf 88% toe wel eens aan sexting, het versturen van een pikante foto of berichtje, te doen.

Vanaf de werkvloer

De meeste berichtjes werden vanuit huis verstuurd, maar zo'n 30% gaf aan ook in de baas zijn tijd wel eens een spannend berichtje te versturen.

De spanning opvoeren

Volgens het onderzoek is sexting aan te raden als de relatie nog pril is. De pikante berichtjes zouden namelijk leiden tot een verhoogd bevredigingsgevoel. Op stellen die al langer een relatie hebben, had sexting echter geen enkel effect. "Partners die hun relatie beschrijven als trouw en toegewijd, kennen geen verhoogde bevrediging door sexting," valt er in het rapport te lezen.

Chantagemateriaal

Maar sexting is niet alleen maar leuk en spannend. Veel jongeren komen in de problemen doordat hun sexy berichtjes in verkeerde handen vallen met alle gevolgen van dien. Hier houden ze vaak psychische problemen aan over. Lees hier hoe je je kind kunt wapenen tegen de gevaren van sexting.

Bron: AD. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden