null Beeld GettyImages
Beeld GettyImages

Nieuwe foodtrend: de fluffy-pannenkoekentraybake

Dit najaar staan we massaal in de keuken voor een – hou je vast – fluffy-pannenkoekentraybake. Het bakken is makkelijker dan het spellen van dit gerecht, en dat is precies waarom je deze traybake waarschijnlijk dit weekend al wil proberen.

Goddelijk lekker

De populaire traybake is voor elk speciaal moment. Of je het nu serveert als ontbijt, lunch, toetje of gewoon bij de koffie. Meer dan een oven, zeef en satéprikker heb je niet nodig, dus met de juiste ingrediënten in huis kun je zo aan de slag. Ook fijn: je zet ’m in 20 minuten op tafel, waarvan je 15 minuten gewoon naar de oven kunt staren. Of beter: alvast je tafel mooi kunt dekken.

Meer fijne recepten? Je vindt ze hier.

Dit heb je nodig

Ingrediënten:

  • 60 g ongezouten roomboter
  • 500 g mix voor American pancakes
  • 700 ml karnemelk
  • 125 g witte chocoladedruppels
  • 250 g verse blauwe bessen en frambozen
  • 4 el keukenstroop

Extra:

  • staafmixer of handmixer
  • zeef
  • satéprikker
  • grote ovenschaal, diepe bakplaat of ovenvaste pan

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Vet de bodem en de opstaande randen van een bakplaat in met ⅓ van de boter.
  3. Zeef de pancakemix boven een ruime kom. Klop eerst 500 ml karnemelk (per 8 porties) met een handmixer door de mix tot deze is opgenomen.
  4. Voeg de rest van de karnemelk toe en klop tot een glad beslag.
  5. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat en bestrooi met de chocoladedruppels. Verdeel over 1 helft de frambozen en over de andere helft de blauwe bessen.
  6. Bak in 11-15 min. in het midden van de oven net gaar. Controleer de gaarheid door een satéprikker in de traybake te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de pancake gaar.
  7. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de rest van de boter erover en besprenkel met de stroop.

Et voilà, je fluffy-pannenkoekentraybake is Instagramwaardig. Vind je ’m toch iets te zoet? Je kunt deze traybake ook hartig maken, bijvoorbeeld als hoofdgerecht van je diner. Het fruit en de chocolade vervang je dan bijvoorbeeld door 150 gram jong belegen kaas en 125 gram (vega)spekreepjes. Snijd de kaas in blokjes, strooi samen met de spekreepjes over de pannenkoek en geniet.

Bron: Allerhande.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden