null Beeld

Nieuwe foodtrend: deze crème brûlée maak je met slechts 3 ingrediënten

Onlangs schreven we al over de dalgonakoffie, die we ineens overal op social media zien. Nu is er een nieuwe rage: een crème brûlée die je maakt met slechts 3 ingrediënten.

Ismay Gijsen

Voor de crème brûlée heb je vanille-ijs, eieren en suiker nodig. Voor de gekarameliseerde suiker bovenop heb je zelfs geen brander nodig. Je hebt namelijk genoeg aan een magnetron, kookplaat en oven.

In de oven

Als eerst moet je het ijs laten smelten in de magnetron. Vervolgens voeg je er 1 eierdooier per portie aan toe, en roer je het goed door elkaar. Daarna giet je dit mengsel in kleine dessertbakjes. Vul voor de 2e stap een cakevorm met heet water. Doe de dessertbakjes in de cakevorm en zet het voor 40 tot 50 minuten in de oven op 160 graden. Een soort van au-bain marie-techniek dus, waardoor de crème brûlée goed gaart.

Suiker karameliseren

Als het toetje mooi is gebakken, laat je het afkoelen. Zet het daarna zo’n 2 uur in de koelkast. Laat het daarna op kamertemperatuur komen. Dan is het tijd om de suiker te karameliseren. Dit doe je door de suiker te verwarmen in een koekenpan. Strooi de gesmolten suiker vervolgens in de dessertbakjes, bovenop het ijs-eimengsel. Dit geeft hetzelfde effect als waneer je suiker met een brander behandelt.

Alles stap voor stap zien? Bekijk dit filmpje:

Nog meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Delish. Beeld: iStock

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden