Noortje Herlaar als Maria Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Noortje Herlaar als MariaBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Noortje Herlaar zingt als Maria in ‘The passion’ de sterren van de hemel: “Wat prachtig!”

Op de donderdag voor Pasen is voor veel Nederlanders het kijken van The passion vaste prik. Ook dit jaar zaten er meer dan twee miljoen mensen voor de buis voor de moderne vertaling van het paasverhaal. Noortje Herlaar speelt dit jaar Maria, moeder van Jezus, en de kijkers zijn al snel helemaal verkocht: “Wat zingt ze prachtig!”

Mirna WiggersBrunopress/Patrick van Emst

Het eerste nummer dat ze solo zong in Doetinchem, toneel van The passion van dit jaar, was een Nederlandse vertaling van het immens bekende nummer You're beautiful van James Blunt. Ze bracht het als Wat ben je mooi, als eerbetoon naar haar zoon. Ze steelt daarmee gelijk de harten van de kijkers: op Twitter regent het al snel tientallen reacties met lofuitingen:

Voor haar door Noortje

De kijkers zijn nog maar net bijgekomen van al het moois dat Noortje liet horen, als ze met een tweede nummer komt. Een ingetogen variatie op Voor haar van Frans Halsema: haar engelachtige stem past helemaal bij het nummer en het verhaal als zij Voor hem zingt, opnieuw voor Jezus, gespeeld door Soy Kroon. Noortje brengt kort daarna haar versie van Als het avond is van Suzan en Freek en niet veel later schiet ze zelf vol als ze Zeg dat je niet hoeft te gaan schat in duet zingt met Soy Kroon, die op dat moment als Jezus gearresteerd wordt. Maar de tranen van het publiek vloeien pas echt rijkelijk als Noortje een prachtige, Nederlandse vertaling zingt van Titanic-klassieker My heart will go on:

Bron: The passion, Twitter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden