null Beeld

Nova Zembla: Doutzen Kroes’ acteerdebuut

Het is weekend! Met deze tv-programma's kun je vanavond bijkomen van een drukke werkweek en op een relaxte manier het weekend inluiden.

Helene van Santen

En goed nieuws voor de fans van Wie is De Mol?: de uitzending die gisteravond niet doorging door de gijzelingsactie op de redactie van het NOS Journaal, wordt vanavond alsnog uitgezonden: om 20.30 uur op NPO 1.

Nova Zembla

Het was de eerste Nederlandse film in 3D en het acteerdebuut van topmodel Doutzen Kroes (foto boven): Nova Zembla, geregisseerd door Reinout Oerlemans. Het gaat over de ontdekkingsreis van Willem Barentsz, verteld door de jonge matroos Gerrit de Veer (Robert de Hoog), die met hem meevaart op zijn schip. De film begint in het Amsterdam van de zestiende eeuw, wanneer Gerrit wordt meegestuurd op een avontuurlijke reis via de Noordelijke IJszee naar Indië, om zijn liefde voor domineedochter Catharina (Doutzen Kroes) te bewijzen. De film trok in 2012 zo'n 635.000 bioscoopbezoekers.

20.30 uur, RTL5

http://youtu.be/kqXSFdFxvl8


DWDD University presenteert: Gif door Freek Vonk

Voor wie het in december heeft gemist: de Amsterdamse Gashouder werd voor deze editie van DWDD University omgebouwd tot een groot biologielokaal, want het college wordt dit keer gegeven door Freek Vonk. Het onderwerp is gif. De enthousiaste bioloog neemt wat dieren mee om zijn verhaal te illustreren en daar zit ongetwijfeld een van zijn geliefde slangen bij. Ook vertelt hij over zijn hachelijke avonturen met giftige dieren. Maar hij wil vooral benadrukken hoe belangrijk deze beesten zijn, of beter gezegd: hun kostbaarste bezit. Er vallen jaarlijks weliswaar honderdduizenden doden door deze dieren, maar minstens zoveel mensen hebben juist hun leven te danken aan gif. Dat veel mensen dit niet weten, daar wil Freek graag verandering in brengen.

20.30 uur, NPO 3


Millennium: Gerechtigheid

In dit derde deel van de Millennium-reeks heeft Lisbeth Salander de aanslag op haar leven overleefd en is ze aan het herstellen in het ziekenhuis. Ondertussen wordt ze beschuldigd van moord en er is niets wat ze kan doen. Gelukkig is er een persoon die haar wil helpen: Mikael Blomkvist. Hij gaat op onderzoek uit naar haar verleden en ontdekt een samenzwering van het allerhoogste plan. Mikael is van plan hierover te publiceren in zijn blad Millennium. Maar vooralsnog vertrouwt Salander niemand en zeker Blomkwist niet, die haar als enige goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

22.35 uur, NPO 3

http://youtu.be/_8TmMFPm2Uk

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden