null Beeld

Nu echt bewezen: vrouwen vallen op mannen die op hun vader lijken

Dochters zullen het nooit toegeven, maar het is nu toch echt bewezen: vrouwen vallen op mannen die op hun vader lijken. Een nieuwe theorie zegt dat vrouwen onbewust verliefd worden op deze mannen.

Het Elektracomplex veroorzaakt dit gedrag. Het gegeven is niet nieuw, maar er is nu wel een nieuwe verklaring van relatietherapeuten dat het verklaart. "Je geest gaat onbewust op zoek naar een manier om terug te grijpen naar wat comfortabel voelt", zegt Dr. Judith Wright. In onze jeugd beginnen we relatie-idealen te vormen op basis van wat we in onze omgeving zien, vooral bij onze ouders.

Onbewust

Ook meisjes die geen goede relatie hebben met hun vader, zullen ongewild vallen voor een man die op hun vader lijkt. Volgens Wright doen we dat onbewust vanuit het idee dat we het deze keer beter zullen doen. Vrouwen die opgroeien zonder vader, hebben weer de neiging om op oudere mannen te vallen in de hoop de lege plek op te vullen. Uit het onderzoek blijkt verder ook dat vrouwen die een steunende vader hebben gehad, de grootste kans hebben op een geslaagde romantische relatie.

Goede kwaliteiten

Judith Wright wil ook nog even toevoegen dat het helemaal niet slecht is om een partner te hebben die op je vader lijkt. Dat hoeft namelijk helemaal niet negatief te zijn als het gaat om mannen met dezelfde goede kwaliteiten. Het is wel belangrijk om je eigen relatie los te zien van die van je ouders en je eigen keuzes te maken.

LEES OOK:

Bron: Goedgevoel.be. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden