null Beeld

Nú in Libelle: Ruud de Wild: “Ik vond het moeilijk om van iemand te houden”

Radio-dj Ruud de Wild (45) heeft een heftig jaar achter de rug, met een tweede scheiding, een stalker en de dood van zijn vader. Maar ook met een nieuwe liefde. "Ik weet niet wat me overkomt."

online redactie Libelle Daily

Eigenlijk houdt Ruud helemaal niet van terugkijken, vertelt hij in een interview met Libelle. "Ik reflecteer wel op gebeurtenissen, maar dat is iets anders dan blijven hangen in het verleden. Ik ben nu voor de tweede keer gelukkig gescheiden, en ik mag graag denken dat ik daardoor weer iets heb opgestoken over mezelf waar ik in mijn huidige relatie baat bij heb."

Verknipt

"Deze verliefdheid was trouwens niet vermengd met mijn laatste huwelijk", voegt Ruud toe. "Ik was al gescheiden toen ik haar weer tegenkwam. We kennen elkaar eigenlijk al lang, maar we zijn elkaar een tijd uit het oog verloren. Zij is de eigenaar van Knijn Bowling en Restaurant in Amsterdam waar ik vroeger weleens kwam. Ik vond haar leuk en zij mij, maar we deden er nooit iets mee omdat we allebei altijd iemand anders hadden. En ik ben ook weer niet zo verknipt dat ik bij iedere mooie vrouw die mijn pad kruist, denk: die moet ik hebben.”

"Ik vond het moeilijk om van iemand te houden. Mijn oudste dochter was de eerste die ik echt leerde vasthouden"

Verschrikkelijk lief

"Mijn vriendin is ontzettend goed voor mij", gaat de radio-dj verder. "Ook zakelijk, ze is echt een geweldige zakenvrouw. Toen ik haar leerde kennen, was mijn administratie een klerezooi. Tweeduizend A4’tjes die zij in no time ordende en inzichtelijk maakte. We zijn nu een jaar samen en voor het eerst in het tweeëntwintigjarig bestaan van mijn bedrijf heb ik overzicht. Ik weet niet wat me overkomt! En ze is ook nog creatief, krachtig, verschrikkelijk lief en, nou ja, ik kan nog heel lang doorgaan.”

"Wij leefden thuis in een staat van constante verlamming"

Vasthouden

Ruud, zijn zes zussen en vier broers groeiden op in een gezin waarin hun vader verbonden was aan een extreme geloofsgroepering. Hun moeder was tegen alles van ‘de sekte’ zoals Ruud het noemt, maar kon haar kinderen er ook niet voor behoeden. "De uitzichtloze fixatie op de eindigheid en het hiernamaals heeft me het meest geraakt", vertelt Ruud over zijn jeugd. "Op zich prima natuurlijk, om geen taboe te maken van de dood en het gegeven dat alles voorbijgaat. Maar het is een schandaal om je kinderen met die doemgedachte op te zadelen. Wij leefden thuis in een verstilde wereld, in een staat van constante verlamming. Als klein jochie was ik verschrikkelijk bang voor het einde der tijden. Dat eigenlijk niets zin had. Sorry hoor, het klinkt nu erg huilie-huilie, maar het is wel bepalend geweest. Jaren heb ik last gehad van een sociale achterstand. Ik vond het moeilijk om van iemand te houden. Mijn oudste dochter was de eerste die ik echt leerde vasthouden. Ik ben er nu beter in. Mijn jongste is een enorme knuffel, zij komt gewoon affectie halen. Ik ken dat niet van vroeger."

Het hele interview met Ruud de Wild lees je in Libelle 16. Dit nummer ligt nu in de winkels!

Bekijk het backstage-filmpje van de fotoshoot van Ruud de Wild voor Libelle:

https://youtu.be/iYBNjtYvf9s

Interview: Els Quaegebeur. Bewerking: Helene van Santen. Beeld: Koos Breukel

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden