Numeroscoop Beeld Getty Images
NumeroscoopBeeld Getty Images

PREMIUMHet jaar van de 6

Numerologie: dit getal is waarom 2022 voor iedereen (óók jou) zo bijzonder wordt

Iedereen heeft het vorig jaar gemerkt: onder invloed van de 5-energie (2+0+2+1=5) was 2021 superonrustig. Er werd heel wat op z’n kop gezet, zowel in de buitenwereld als binnenin ieder van ons. Oude waarden brokkelden af om plaats te maken voor het nieuwe, vaak nog onbekende. Dat maakte ons onzeker: waar gaat dit heen?

RedactieGetty Images

Dit nieuwe jaar draagt de 6-sfeer (2+0+2+2=6) met zich mee. Die staat voor verantwoordelijkheid nemen, óók als men daarvoor offers moet brengen. Je doet het vóór en mét elkaar zodat balans gevonden kan worden.

De 6-sfeer staat ook voor het thuisgevoel en voor familiebanden. Of het nu bloedverwanten zijn of mensen met wie je ‘iets’ hebt. Hechte banden worden gesmeed. Waarden als geduld, compassie, idealisme, empathie en begrip worden (her)ontdekt en uitvergroot.

Talenten inzetten voor het grote geheel

Had je in 2021 het gevoel dat je regelmatig (emotioneel) uit de bocht vloog, dan tref je dit jaar waarschijnlijk wat minder haarspeldbochten op de weg. Dat komt niet omdat ze opeens zijn opgelost, maar omdat je ze anders aanvliegt. Het verlangen naar een andere aanpak borrelt op vanuit ons eigen binnenste. Daarvoor willen we graag verantwoording nemen, ieder doet zijn/haar deel.

In 2022 zie je kraakhelder hoe de rol die jij persoonlijk speelt – hoe jij je gedraagt – effect heeft op hoe een ander het doet. Je ontdekt: als die ander lekker gaat, ga jij ook lekker. En vice versa. Samenwerking maakt alles mooier.

Het jaar 2022 stuurt velen van ons dan ook warme relaties. De energie staat voor ontmoetingen met nieuwe mensen of op oude bekenden op wie je kunt bouwen. Mensen aan wie je – zowel in praktische als emotionele zin – echt iets hebt. Dat is wederkerig, want ook jij wordt uitgenodigd om jouw specifieke talenten in te zetten. Voor jezelf en voor de ander. En voor het grote geheel.

Niemand is een eiland

Relaties brengen ook uitdagingen. In sprookjes geloven we tenslotte niet meer. We kennen de harde realiteit, namelijk dat de geboorte van iets nieuws – en alle groeiprocessen – nu eenmaal pijn met zich meebrengen.

De handicap van dit jaar: er is constant afstemming noodzakelijk op al die meningen en wensen van mensen om je heen. Was je voorheen een solospeler, dan kneedt de 6-jaarsfeer je langzaam maar zeker om tot een teamplayer. Niemand is een eiland, en daarvan raakt iedereen meer en meer doordrongen onder invloed van de 6-sfeer.

Onthoud dus: iedereen heeft iets te geven. Of dit nu lastige inzichten zijn of mooie momenten. Koester daarom zowel vriend als vijand. Iedereen is van waarde, geen mens (of dier!) is hier bij toeval.

Het advies voor 2022

Het advies voor dit 6-jaar luidt dan ook: maak je niet druk om kleinigheden. Zie je eigen fouten (en die van anderen) vaker door de vingers. Zucht een keer, haal je schouders op en ga door. Richt je op wat er écht toe doet.

In dit jaar 2022 wordt als het ware het fundament gelegd voor die nieuwe droomvilla: de basis moet goed zijn. Dat gaat op voor grote dingen, zoals de politiek en het klimaat. Maar ook voor jou als individu. Denk je nu: ik ben maar een kleine speler, wat doet mijn doen en laten ertoe? Ook jij maakt deel uit van die grote puzzel. Ook jij maakt – in het groot, in het klein en alles daar tussenin – wel degelijk een verschil. Of je je daarvan nu bewust bent, of niet. Is je bewustzijn het afgelopen jaar gegroeid? Dan weet je dat de wereld er anders uitziet, als jij anders gaat denken.

Vertrouw op je innerlijke kompas

Zie negatieve gedachten maar als kleine treiteraars, kleine stoorzenders. Merk ze op: ja, ze zijn er. Lach erom. En kies ervoor om je aandacht heel bewust te richten op wat je wél wilt, en op wat wél goed gaat. Maak anderen daar deelgenoot van. Overleg. En leg anderen, desnoods met handen en voeten, uit hoe je iets voor je ziet.

Ziet een ander het nog steeds niet? Met duwen en trekken kom je dit jaar niet verder. Richt je op mensen die het wél voor zich zien, schenk vertrouwen en pak je eigen aandeel op. Vertrouw daarom op je innerlijke kompas. Waarvoor wil jij je inzetten? En waarvan krijg je lachrimpels? Wat maakt dat je de tijd vergeet en uren dóór kunt gaan? Besteed tijd en energie aan het zaaien van die mooie zaadjes, opdat die kunnen uitgroeien tot mooie bloemen.

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. Toeval bestaat niet, alles heeft betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werkt met cycli van steeds negen jaar en kan iets vertellen over je levenspad, verborgen passies en hartenwensen. In deze numeroscoop werken we met je zonnegetal, in combinatie met het jaargetal waarmee we wekelijks een voorspelling doen.

Je wekelijks numeroscoop vind je hier >

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden