Oekraïense tiener met Downsyndroom verrast door zijn held, worstelaar John Cena Beeld Getty Images
Oekraïense tiener met Downsyndroom verrast door zijn held, worstelaar John CenaBeeld Getty Images

Oekraïense tiener met Downsyndroom verrast door zijn held, worstelaar John Cena

Om te voorkomen dat Misja, de 19-jarige Oekraïense tiener met het syndroom van Down, bang werd tijdens hun vlucht, vertelde zijn moeder dat ze op reis waren om zijn grote held, de Amerikaanse acteur en worstelaar John Cena, te ontmoeten.

Demi SchoenmakersGetty Images

Dit smoesje werd afgelopen week waarheid, toen de worstelaar ineens voor Misja’s neus stond in de vluchtelingenopvang in Huizen.

Gevlucht uit Oekraïne

Misja moest vanwege de oorlog in Oekraïne samen met zijn moeder het zwaar bestookte Marioepol zo snel mogelijk ontvluchten. Om hem te kalmeren vertelde zijn moeder dat ze onderweg waren om zijn grote held, worstelaar John Cena, te ontmoeten. De vlucht was ontzettend zwaar en Misja bleef naar de worstelaar vragen.

Eenmaal aangekomen in Huizen was zijn moeder blij dat ze de vlucht hadden overleefd, maar Misja was hartstikke verdrietig omdat hij Cena nog altijd niet had ontmoet.

Misja was ontroostbaar

The Wall Street Journal schreef eind mei een artikel over de vlucht van Misja en zijn moeder. Hierin vertelde zij dat Misja sinds hun aankomst in Huizen nauwelijks meer uit zijn kamer kwam en huilde omdat hij Cena nog altijd niet had ontmoet. Om hem te troosten bleef ze volhouden dat hun reis nog niet klaar was, maar dat ze geld moesten sparen om naar de Verenigde Staten te gaan om Cena daar te ontmoeten.

Bezoek van John Cena

Het Amerikaanse artikel kwam uiteindelijk bij John Cena zelf terecht. Hij besloot de tiener met het Downsyndroom te bezoeken om hem en zijn moeder te vertellen dat hun verhaal hem had geraakt. De worstelaar en acteur was afgelopen week voor filmopnames in Londen, twijfelde geen moment en stapte op het vliegtuig naar Nederland om Misja een knuffel te geven.

Glimlach voor het eerst sinds begin oorlog

Het was een emotionele ontmoeting en volgens zijn moeder was het de eerste keer dat Misja lachte sinds het begin van de oorlog. Ook voor Cena was het een bijzonder moment. “Ik wilde niet dat een zoon zijn moeder in een kwaad daglicht zou zien, alleen maar omdat ze alles heeft gedaan om hem in veiligheid te brengen”, vertelt de worstelaar aan The Wall Street Journal.

Kampioensgordel van John Cena

Het bezoekje van de Amerikaanse acteur en worstelaar werd geregeld door World Wrestling Entertainment (WWE). Dit is de Amerikaanse showworstelorganisatie waarbij Cena is aangesloten. Als extra verrassing bracht hij tijdens zijn bezoek een kampioensgordel mee en wat merchandise, die hij aan Misja cadeau gaf.

Bron: WWE, The Wall Street Journal

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden