null Beeld

Oeps: Annie (78) raakt per ongeluk haar caravan kwijt

Een caravan raak je niet zomaar kwijt, maar toch heeft de 78-jarige Annie Oostendorp uit Hoorn kilometers lang gereden zonder dat ze door had dat haar caravan niet meer achter de auto hing. 

Susan Dalstra

Annie reed van camping Old Putten naar haar huis in Hoorn toen ze ter hoogte van Lelystad merkte dat ze wat miste. "Ik hoorde een geluid en dacht toen: hier is iets mis. Maar het was behoorlijk lastig om mijn auto aan de kant te zetten op zo'n drukke weg."

Schaterlachen

Ze had geen idee waar ze de caravan precies was verloren. Daarom besloot ze het hele stuk terug naar de camping te rijden. Daar trof campinghouder Henk Gejas haar oververhit aan. "Ze was duidelijk ergens van onder de indruk. Toen ze vertelde dat ze haar caravan kwijt was wilde ik eigenlijk in schaterlachen uitbarsten, maar dat doe je dan ook weer niet", zegt hij tegen De Stentor.

Walibi

Henk besloot samen met Annie de route opnieuw te rijden om de verloren caravan op te sporen. Dat blijkt nog een hele zoektocht. Ook Rijkswaterstaat en de politie hebben niets gezien. Pas op de terugweg bij Elburg is het raak. De caravan staat bij de brug over het Veluwemeer net voor de stoplichten richting Walibi.

Engeltje

Annie is vooral opgelucht dat er wonder boven wonder geen gewonden zijn gevallen. "Er heeft echt een engeltje op mijn schouder gezeten." Na een flinke pot koffie tegen de schrik reed ze waar naar huis. "Pas om half 9 kwam ik daar aan. En toen was ik met geen mogelijkheid meer van mijn gat te krijgen, het was me het dagje wel."

LEES OOK:

Bron: De Stentor. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden