null Beeld ANP
Beeld ANP

Oeps! Nu kan iedereen horen hoe koning Willem-Alexander het Wilhelmus zingt

Koning Willem-Alexander heeft al tig keren het Wilhelmus gezongen bij publieke gelegenheden. Maar nooit horen we echt zíjn stem, omdat normaal gesproken zijn microfoontje dan wordt uitgezet. 

Faye HeijnisANP

Tot nu. Door een foutje van de technicus, bleef die vrijdag aanstaan tijdens het zingen van het volkslied op de laatste dag van het staatsbezoek aan Luxemburg. En nu kan héél de wereld meegenieten van de zangkunsten van Willem-Alexander.

The voice of Holland

Alhoewel, zangkúnsten? Willem-Alexander is niet voor niets een koning - en geen zanger. "Zolang hij zichzelf maar niet opgeeft voor The voice of Holland", grapt iemand dan ook op Twitter.

Bomvol programma

Willem-Alexander en Máxima waren drie dagen op bezoek in Luxemburg. Het was een vol programma, met onder meer een staatsbanket, bezoek aan de universiteit, opening van de tentoonstelling Kasteel Vianen, bijeenkomst over duurzame economie en klassiek concert in de Philharmonie Luxembourg. Het Wilhelmus werd gezongen bij een ontmoeting met Nederlanders die in Luxemburg wonen.

Je kunt het fragment van een zingende Willem-Alexander hier beluisteren.

null Beeld

Bron: de Telegraaf, Twitter. Beeld: Twitter, ANP

Libelle's royaltyvlogger Josine laat de geweldige collectie vermaakte hoeden van Máxima zien:

Meer lezen over het koningshuis?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden