Vrouw in bed Beeld Getty Images/Cavan Images RF
Vrouw in bedBeeld Getty Images/Cavan Images RF

Oh la la: zó veel calorieën verbrand je door te masturberen

We hoeven je vast niet te vertellen waarom masturberen een goed idee is. Maar een extra reden voor een goed potje solosex, is natuurlijk nooit weg. En die geven we je bij deze: zó veel calorieën verbrand je er namelijk mee.

Mooie bijkomstigheid

Masturberen is goed voor je om veel redenen. Het maakt geluksstofjes aan, waardoor je een (nog) leuker mens wordt, het verhoogt je libido, maar het is ook nog eens goed voor je figuur. Win-win-win, toch?

En eerlijk is eerlijk: we kunnen wel wat meer workouts gebruiken die het leuk maken om calorieën te verbranden. Daarom vertellen we je graag dat masturberen op dat lijstje mag staan.

Calorieën

Hoe veel calorieën je precies verbrand met solosex is afhankelijk van veel dingen. Hoe lang je bent, hoe oud je bent en hoe lang je masturbeert en in hoe veel houdingen je jezelf wentelt om klaar te komen speelt allemaal mee.

Toch kunnen we wel uitgaan van een gemiddelde. Zo zou volgens een berekening van Mel Magazine een 30-jarige vrouw van zo'n 77 kilo ongeveer 18 calorieën verbranden met zes minuten vingeren. Best goed nieuws toch?

App

Ook seksspeeltjesproducent Zalo voerde berekeningen uit. Het is zelfs mogelijk om de app van de fabrikant aan je seksspeeltje te koppelen en deze te laten uitrekenen hoe veel calorieën je hebt verbrand met het masturberen.

Deze functie geeft Zalo een boel data. Hieruit blijkt dat de gemiddelde vrouw na een masturbatiesessie van 10 minuten zo'n 30 calorieën heeft verbrand.

Andere workouts

Al met al is solosex dus een prima workout. Zo zou je bijvoorbeeld al met een kwartiertje masturberen een raketijsje kunnen verbranden.

Maar er is ook minder nieuws. Vergeleken met andere sporten, is vingeren niet echt een intensieve workout. Zo verbrand je met een uur masturberen zo'n 180 calorieën terwijl je met een uurtje tennis al gauw op de 500 kcal zit. Een echte workout is dus beter voor je figuur, maar daar word je misschien wel een stukje minder blij van dan een hoogtepunt met jezelf.

Masturberen is niet alleen fijn, maar ook hartstikke goed voor je. Seksvlogger Rianne geeft je vijf redenen om (meer) te masturberen.

Bron: ZALO, Daily Mail, Mel Magazine.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden