null Beeld

Olcay Gulsen: “Een gezin? Het is nu of nooit!”

Jarenlang had ze maar één prioriteit: haar bedrijf. Maar sinds modeontwerpster Olcay Gulsen (37) kampte met burn-outklachten, wil ze andere dingen in het leven. Meer diepgang, en een gezin bijvoorbeeld.

Online redactie Libelle

Ben je daarmee bezig, met een gezin?

“Natuurlijk! Ik heb er de leeftijd voor: het is nu of nooit. En dan denk ik dat het nu moet zijn. Moederschap geeft een verdieping die je op geen andere manier krijgt, denk ik. Zonder gezin blijft je leven alleen om jezelf draaien. Ik wil dus moeder worden, het is alleen nog lastig om de concrete stap te zetten.”

Zie je dat gezin samen met je vriend Frans?

“Ja, dat denk ik wel. We zijn vijf jaar bij elkaar, best lang. En dat terwijl we totaal niet op elkaar lijken. We zijn lief voor elkaar en we hebben hetzelfde gevoel voor humor – dat is wel zo’n beetje het enige wat we gemeenschappelijk hebben. Hij is thuis heel erg opgeruimd en georganiseerd, ik maak er een zooi van. Hij wil graag veel dingen samen doen, ik doe liever veel dingen alleen. Ik mag niet meer zeggen dat hij lui is, want dan wordt hij boos op me. Laten we zeggen: hij heeft een ander werkethos dan ik. Over dit soort onderwerpen strijden we, maar toch werkt het tussen ons, omdat we het allebei graag willen.”

En hij kan tegen jou op?

“Absoluut! Dat is een vereiste. Hij is helemaal niet onder de indruk van wie ik ben of wat ik doe.”

Hij was not amused toen jij vorig jaar zei dat je niet zo veel hebt met sex!

“Ik heb er totaal geen spijt van dat ik dat heb gezegd. Dat Frans het niet leuk vond, is jammer, maar aan de andere kant: hij weet dat ik een flapuit ben. Ik houd gewoon niet zo van sex. Ik heb er geen geduld voor en je wordt er vies van. Dat schijn je niet te mogen vinden. Mensen zeiden tegen me: ‘Jij houdt heus wel van sex’. Alsof ik dat zelf niet het beste weet! Blijkbaar móet je dol zijn op sex. Ik vind het sneu voor vrouwen dat ons dat wordt opgedrongen.”


MEER OLCAY

Je leest het hele interview in Libelle 10, vrijdag 23 februari in de winkel. Olcays boek Super Olcay. Hoe je met lef naar de top komt ligt nu in de winkel.

Interview: Liddie Austin. Fotografie & styling: Rossi & Blake.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden