null Beeld

Om te gieren: Mette Bus is bekroond tot Faamnaam van 2020

Aan 538-dj's Coen en Sander ieder jaar de zware, doch vermakelijke taak om één Nederlander de titel Faamnaam van het jaar te geven. Na wekenlang namen ontvangen, selecteren en een shortlist maken is het nu eindelijk zover: de Faamnaam van 2020 is bekendgemaakt in hun radioshow.

Renée Mulckhuijse

Het is een titel die je waarschijnlijk liever niet wil winnen als je bijvoorbeeld Ferry Raar of Jo de Koning heet. Toch hebben twintig namen het tot de shortlist geschopt, waarvan twee namen door Coen en Sander zijn uitgeroepen tot dé kanshebbers.

Faamnaam van 2020: Bennie Weijs of Mette Bus?

De grote vraag is wie toetreedt tot het gezelschap van voormalige winnaars Mat Ras, Jack Pot en Chris Mus. Bennie Weijs en Mette Bus zijn de finalisten van 2020. And the winner is...

Mette Bus

Het is lastig kiezen tussen twee prachtige Faamnamen als Bennie Weijs en Mette Bus. De luisteraars hebben toch de knoop kunnen doorhakken: Mette Bus heeft de titel Faamnaam van 2020 op zak en is terecht de winnaar van de meest originele naam van het jaar.

"Ik ben al wel vier keer op zo'n gekke namenlijst beland, dus vind het nu wel leuk dat ik een keer gewonnen heb", aldus Mette. Gelukkig heeft ze helemaal geen last van haar naam. Ze heeft er zelfs baat bij. "Ik ga de laatste tijd heel veel met de bus! Als mensen mijn naam horen en het grapje ervan inzien, vergeten ze me nooit meer", lacht de winnares.

De winnaars van voorgaande jaren

Mette Bus uit Groningen treedt hiermee in de voetsporen van de winnaars van voorgaande jaren. Hier zijn ze nog één keer op een rij:

2007 - Wil-Jannie Mostert-Uit de fles

2008 - Stanley Messie

2009 - Fokje Modder

2010 - Con Domen

2011 - Louwe Pruim

2012 - Hendy Keppy

2013 - Till Bal

2014 - Wil Helmus

2015 - Ferry Kuhlman

2016 - Kenny Boeijen

2017 - Chris Mus

2018 - Jack Pot

2019 - Mat Ras

2020 - Mette Bus

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: Radio 538 - De Coen en Sander show

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden