null Beeld

Om van te watertanden: red velvet madeleines & roze chocolademelk

Een gouden combinatie: red velvet madeleines met een glas roze chocolademelk (ja echt!). Hier maak je gegarandeerd iedereen gelukkig mee.

Online redactie Libelle

Dit heb je nodig voor 16 tot 20 Madeleines:

  • 180 g boter
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 2 el rode kleurstof (geschikt voor voeding) • 1 tl vanille-extract
  • 165 g bloem • 2 el cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder • snuf zout
  • 200 g witte chocoladeExtra: madeleinevormpjes

Smelt voor de madeleines de boter in een pan en blijf roeren tot het begint te bruisen en het wit langzaam in bruine spikkeltjes verandert. De boter begint nu zoet en nootachtig te ruiken. Haal van het vuur en laat afkoelen. Klop de suiker met de eieren, eidooiers, kleurstof en het vanille-extract luchtig met een mixer.

Meng de bloem met de cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een kom. Voeg het bloemmengsel toe aan het eimengsel en roer goed door. Giet de afgekoelde boter erbij en roer tot een glad beslag. Doe het beslag in een spuitzak en leg tot gebruik in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 °C.

Vet de madeleinevorm in, haal het beslag uit de koeling en spuit de vormpjes tot circa de helft vol. Bak de madeleines ca. 8 minuten. Haal de madeleines direct uit de vorm en laat ze afkoelen. Bak vervolgens nog een serie. Smelt vervolgens de witte chocolade en dip de madeleines er voor de helft in. Laat uitlekken op bakpapier.

Dit heb je nodig voor de roze chocolademelk:

  • 750 ml volle melk
  • ½ tl vanille-extract
  • snuf zout
  • 2-4 el frambozenjam

Verwarm voor de chocolademelk de melk, het vanille-extract, snufje zout en de overgebleven witte chocolade (ca. 150 g) in een pannetje. Roer tot alle chocolade volledig is opgelost. Voeg de frambozenjam toe naar smaak en mix de chocolademelk schuimig met de staafmixer. Serveer de chocolademelk bij de madeleines.

Bereidingstijd: 30 minuten. Oventijd: 20 minuten. Wachttijd: 30 minuten

Receptuur: Victor de Launay. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden